fondos para myspace, plantillas, layouts

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

65. Asenteellisuudesta

Aiemmin kommentoin vasemmiston hajanaisuutta. Tällä kertaa on aika kommentoida asenteellisia tahoja ja heidän hajaannustaan. Asenteelliset tahot eivät ole niin hajanaisia, kuin nykyinen vasemmisto. Hajanaisuutta kuitenkin on. Ensiksikin on niitä, jotka kannattavat nykyistä järjestelmää. He toistelevat John.F.Kennedyn "ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country"-lausetta, kuin jotain uskonnollista mantraa huomaamatta, että se kuulostaa melkoisen irvokkaalta ja asenteelliselta etenkin näin saksikäsi Kataisen kaudella, jolloin hyvinvointipalveluita "hieman trimmataan" vähäosaisten kustannuksella. Näiden yhteiskunnan tukipilareiden mielestä nykyinen systeemi on hyvä. Euro ja EU pitäisi pelastaa vaikka sitten hyvinvointivaltion ja tavallisen kansan kustannuksella. Nykyisen systeemin puolestapuhujat yleensä kritisoivat vastikkeettoman rahan jakamista. He puhuvat myös köyhyysloukuista, jotta kuulostaisivat salonkikelpoisemmilta. On jopa väläytelty, että tulisi ottaa voimaan käytäntö, joka antaisi työttömien kieltäytyä korkeintaan kolmesti tarjotusta työstä, jonka jälkeen tukien saaminen loppuisi ainakin määräaikaisesti. Kyseinen ryhmä naureskelee ostetulle "vasemmistolle".


Yhteiskunnan tukipilareita ovat myös niin sanotut arvokonservatiivit (=suoraan puhuvat oikeistolaiset). He toisaalta kritisoivat EU:ta ja "holtitonta" maahanmuuttopolitiikkaa, mutta toisaalta hokevat sitä John.F.Kennedyn kuuluisaa lausetta, kuten halveksimansa aatetoverit. Osa on myös valmis pysymään ainakin EU:ssa, kunhan "tehdään rajuja muutoksia". He kritisoivat "vastikkeettoman rahan" jakamista "mamuille" ja "pummeille". He siis puhuvat hyvinvointivaltion puolesta silloin, kun maahanmuutto nähdään kontrolloimattomana uhkana Suomelle, mutta kritisoivat silti myös suomalaisia "sosiaalipummeja", jotka tulisi laittaa pakkotöihin. Kyseinen ryhmä halveksii avoimesti kaikkia pitkätukkaisia ja piikkitukkaisia, joille "pitäisi antaa pamppua". Tuleepas taas mieleen se eräs loistava Simpsoneiden jakso, jossa parodisoidaan poikabändejä ja piilomainontaa. Kyseisessä jaksossa penskat (Bart, Milhouse, Nelson ja Ralph) muodostavat juonittelevan tuottajan johdolla poikabändin nimeltä New Kids on the Blecch mainostaen merijalkaväkeä muun muassa kappaleellaan "Yvan eht Nioj" (Join the Navy). Juonitteleva tuottaja kärsii ajoittain "hippifantasioista" (näyistä, joissa piestään hippejä). Samanlaisista näyistä näyttävät kärsivän myös arvokonservatiivit; "vassaripaskoille pamppua". Arvokonservatiivien asenteellisuudesta kertoo myös Perussuomalaisten Kalle Pahajoen taannoinen kirjoitus (Anonymous Suomi - ulkoparlamentaarista vaikuttamista vasemmistolaisittain) Uudessa Suomessa:


http://kallepahajoki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87875-anonymous-suomi-ulkoparlamentaarista-vaikuttamista-vasemmistolaisittain


Kyseinen kirjoittaja on niputtamassa koko nykyisen vasemmiston pehmo-vasemmistoa (tai pehmo-oikeistoa) ja Vasemmistonuoria myöten syyllisiksi taanoiseen vuoto-skandaaliin. Vasemmistonuoret kyseinen kirjoittaja leimasi myös väkivallan kannattajiksi:


"Aivan kuten vasemmistonuoret hyväksyvät Lontoon kuolonuhreja ja mittaamatonta tuhoa vaatineet mellakat niiden yhteiskuntakriittisen motiivin takia, ei tässäkään sivullisilla kärsijöillä ole merkitystä."


Vasemmistolla on toki suunta hukassa, tästä heitä saa ja pitääkin kritisoida, kuten myös huonosta kompromissista oikeiston kanssa. Ihmeellistä taas on se, kun kokonainen vasemmisto (joka on sirpaloituneempi, kuin kiljupunkkareiden särkemä ikkuna). Koko vasemmisto leimataan siekailemattoman väkivallan kannattajiksi, rähinöitsijöiksi ja kommunisteiksi ottamalla argumentiksi muun muassa Paavo Arhinmäki Smash Asem mielenosoituksessa-kortti. Täten osoitetaan peittelemätöntä asenteellisuutta, eikä pyritä järkevään dialogiin vasemmiston kanssa. Jos itse syyllistyy samaan mustamaalaamiseen, on turha ottaa uhrin asemaa ja itkeä, että kaikkialta tulee vain mustavalkoista leimaamista.


Jos siis kysytte, miksi pidän esimerkiksi perussuomalaisia oikeistolaisina ja vieläpä äärmmäisen asenteellisina sellaisina, edellä mainitut esimerkit puhukoot puolestaan. Jos edes joskus kuulisi arvokonservatiivien suusta sellaisia kommentteja tyyliin: ”kivittäkää Breivik, pamppua Saksan uusnatsiterroristeille.” Mutta kun ei... Vastavuoroista tuomitsemista odotellessa...PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

Ei kommentteja: