fondos para myspace, plantillas, layouts

torstai 3. marraskuuta 2011

63. Sodankylän malmilöytö

Sodankylä ja muu Suomi ei yleensä kiinnosta hallitusta, eikä tavallisia helsinkiläisiä. Kehä III:sen ulkopuolinen Suomi nähdään ankeana, "toisena Suomena", jonka pelkkä ajatteleminen aiheuttaa kroonista masennusta ja saa helsinkiläiset suutelemaan omaa maataan jalkojensa alla ("onneksi asun ihanassa, sivistyneessä Helsingissä, enkä landella!"). Media kyllä muistaa Sodankylää ja lähitienoita muistuttamalla muun muassa korkeista itsemurhaluvuista ja nuorten suuresta näköalattomuudesta tulevaisuuden suhteen. Media muistuttaa, että juuri nämä alueet ovat muuttotappiollisia alueita, joista sentään nuorempi porukka "ymmärtää" muuttaa suurimpiin kaupunkeihin, kuten vaikkapa... No Helsinkiin tietty!


Nyt Sodankylä on kuitenkin saanut palstatilaa lehdissä ja Arkadianmäelläkin huomio on kiinnittynyt tuohon paikkaan, johon ei yleensä kiinnitetä huomiota. Nyt kilvan kiljutaan, kuinka Suomen talousnäkymät voivat kohentua. Todennäköisesti aletaan puhua Suomen uudesta noususta. Yht'äkkiä se "muu Suomi" aletaan nähdä osana "sivistynyttä" Suomea. Pian koneet valtaavat Sodankylän. Surullisinta tässä on se, ettei luonnolta ja sodankyläläisiltä kysytä mitään. Mutta ei se ole historian saatossa mitään uutta, että ihmiset joutuvat jättämään kotinsa tai se, että luontoa (ihmisen mielenterveydelle oleellista aluetta) brutaalisti raiskataan, jos alapuolella havaitaan olevan rikkauksia.


En kiistä, etteikö tuleva kaivostoiminta voisi olla Suomen taloudelle hyödyksi lyhyellä tähtäimellä. Asiassa on vain tiettyjä suuria muttia. Tulevaisuudessa kaivetut rikkaudet eivät todellakaan jakautuisi tasaisesti maamme sisällä. Arkadianmäen johdolla Helsinki tulee käyttämään Sodankylää ikään kuin jonain siirtomaa-alueena. Aluksi Sodankylä tulee olemaan, kuin suuri työmaa. Maaperää tullaan persraiskaamaan, rikkaudet kahmitaan ja lopulta "työmaa" hylätään ja Sodankylästä tulee aavekaupunki. Ei tarvitse olla mikään meedio nähdäkseen, kuinka leikissä käy. Esimerkkinä käy (Aku Ankastakin tuttu) Klondike ja sen keskus Dawson City. Kyseinen paikka oli kultaryntäyksen keskuksia jonkin aikaa, mutta ei Dawson Citysta metropolia tullut. En pidä realistisena sitä, että Sodankylä saatika lähialueet hyötyisivät Helsingin harakkamaisten herrojen ryöstelystä.Jos ajateltaisiin niin idealistisesti, että koko Suomi hyötyisi viimeisimmästä löydöstä, on otettava huomioon toinen ongelma, jonka on saanut jälleen aikaan (yllätys, yllätys!) epäisänmaallisten poliitikkojemme harjoittama kapitalismipolitiikka.


Tulevaisuudessa Suomen maaperällä tullaan näkemään todennäköisesti vielä enemmän suurkaivosyhtiöitä. Tämä on suuri loukkaus Suomen suvereniteetille. Afrikka ja Latinalainen Amerikka ovat hyvinä esimerkkeinä; uuskolonialistiset suuryritykset ovat päivittäin ryöstämässä Afrikan ja Latinalaisen Amerikan rikkauksia. On surullista huomata, että uuskolonialismi on myös Suomessa tulossa yhä arkipäiväisemmäksi, kun poliitikkomme myyvät Suomea uuskolonialistisille uusvilleille kapitalisteille. Ei kestä kauankaan, kun Suomi alistetaan raaka-aineiden tuottajaksi, kuten monet Afrikan ja Latinalaisen Amerikan maat on jo alistettu. Kannatan sitä, että löydetyt malmivarat edes kansallistettaisiin.


Ei tule myöskään unohtaa, että alue, jossa rikkaudet sijaitsevat, on luonnonsuojelualuetta:

http://www.luontoon.fi/retkikohteet/muutsuojelualueet/Viiankiaapa/Luonto/Sivut/Default.aspx
Ollaanko Viiankiaapaa todella tuhoamassa vain siksi, koska eräät poliitikot, joiden silmissä euron kuvat kimaltelevat, ovat päättäneet niin? Luonto, jonka sanotaan merkitsevän suomalaisille paljon (toisin, kuin esimerkiksi briteille), on joutumassa häikäilemättömän riiston kohteeksi. Suomalaisen luonnonrauhan tulevat tuhoamaan koneet ja erilaisista kulttuureista tulevat rahamiehet. Nyt olisi korkea aika sodankyläläisten nousta vastarintaan ja tuoda äänensä kuuluviin, kun vielä ehtii. Pian nimittäin luonnonrauha on historiaa. Luonto on Helsingistä monin paikoin ja Vantaalta lähes kokonaan tuhottu. Mutta ei auta itku markkinoilla. Laitetaan vaan koneet raikaamaan. Ollaanhan sitä ennenkin huudettu "timber!". Ei siis mitään uutta auringon alla. Tavallisia asukkaita ei kuunnella, mutta ei sekään mitään uutta ole. Yhden asian haluaisin kuitenkin tehdä selväksi tällä aikakaudella, kun huonokuuloisuus tavallisten ihmisten toiveita kohtaan lisääntyy. Kun Virossa puhutaan valtiosta, tarkoitetaan sillä poliittista eliittiä. Näin tulisi myös Suomessa rehellisesti tuoda ilmi ero tavallisen kansan ja poliittisen eliitin kohdalla. Eli, kun seuraavan kerran uutisoidaan, kuinka valtio aikoo ryhtyä tukemaan Sodankylän kaivauksia, tiedämme, että poliittinen eliitti siellä luontoa murskaa.


Ryhtyvätköhän muuten nykyiset Vihreät suojelemaan Viiankiaapaa samalla tavalla, kuin Koijärveä? Vai onkohan jo kaikki vastarinta ostettu pois rahalla?PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.Ei kommentteja: