fondos para myspace, plantillas, layouts

tiistai 1. marraskuuta 2011

62. Kreikan kansanäänestyksestä

Näinä synkkinä aikoina aina välillä näkee valoa tunnelin päässä, joka lämmittää ja valaisee hieman. Kreikassa ollaan järjestämässä kansanäänestystä "pelastus"paketista. Onko todellakin niin, että "demokratian kehto" haluaa antaa vielä viimeisen näytteen demokratiasta? Onko nyt viimein kansanvallan vuoro? Jostain syystä Kreikan oppositio ei ole innoissaan kansanäänestys-ideasta:


http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/11/kreikan_oppositio_vaatii_vaaleja_kansanaanestyksen_sijaan_2993565.html?origin=rss


Vaaditaan vaaleja kansanäänestyksen sijaan. Miksi? Eikö se ole hyvä, että edes jossain ja edes jostain tavalliselta kansalta kysytään. Jos kansa äänestää "ei", saattaa se alussa turhauttaa veronmaksajia. Miksi kansanäänestys vasta nyt, kun rahat on jo "vipattu"? Jos Kreikan kansa sanoo ei, tulemmeko saamaan nuo rahat takaisin? Rohkenen epäillä.


Oli miten oli, jos kansanäänestys toteutuu, on se askel oikeaan, demokraattisempaan suuntaan. Jos kreikkalaiset eivät hyväksy "pelastus"pakettia, se on sitten pulinat pois. Kreikan kansa on puhunut, siihen ei kenellekään tule olla mitään nokan koputtamista. Vaikka kyllähän ne kovasti yrittävät pelotella:


http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201111100725&ext=rss


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011110114681016_uu.shtml


- EU pitää osaltaan kiinni sitoumuksistaan Kreikan pelastamiseksi, mutta urakka onnistuu lopulta vain, jos myös Kreikka kantaa oman vastuunsa ja pitää kiinni sitoumuksistaan, Rehn kommentoi STT:lle.



Mistä Kreikan kansa on vastuussa? Kansalaisilla on oikeus olla mitä mieltä tahansa, vai kenen ehdoilla valtiomme on rakennettu; tavallisen kansan vai niiden pomottajien, jotka oppivat pomottamaan lajitovereitaan jo hiekkalaatikoilla? Yrittääkö Rehn viestittää, että tukipaketti on runnottava läpi kysymättä kansalta mitään? Ei oikein demokraattiselta kuulosta herra Rehn. No, täällä Suomessa ollaan jo totuttu siihen, että poliittiset päättäjät vievät tahtonsa läpi kysymättä kansalta mitään ja välittämättä vastalauseista. Niin demokraattisessa maassa elämme. Eikös se mennytkin niin, että tavallinen kansa ei ymmärrä mitään näistä monimutkaisista kuvioista ja siksi meidän olisi tehtävä suu supussa niin kuin te sanotte? Poliitikkojamme ei ole kiinnostanut, kuinka haitallista holtiton kapitalismipolitiikka on ollut tavalliselle ihmiselle, eikä poliitikkoja myöskään haittane, kun tavalliset ihmiset kärsivät joutuessaan maksumiehiksi. Härskiä toimintaa, sanon minä.


Odotettavissa on, että Kreikkaa tullaan painostamaan kaikilta tahoilta. Tässä pelissä Brysselin pomot ynnä muut uusvillit kapitalistit eivät tavallisen kansan mielipiteitä kysele. Brysselin pomot ynnä muut uusvillit kapitalistit ovat, kuin joitain pelottavia lahkolaisia, jotka uskovat vielä voivansa pelastaa uppoavan laivan ja uhkailevat mafiosoiden tavoin niitä, jotka kehtaavat poiketa heidän linjaltaan. Tuhahtelin aiemmin "liioittelevien" kreikkalaisten viittauksille niihin aikoihin, jolloin natsi-Saksa miehitti Kreikkaa. Kun kuitenkin seuraa rautarouva Merkelin ynnä muiden autoritääristen tahojen toimintaa, eivät kreikkalaisten viittaukset taidakaan olla tuulesta temmattuja. Puhuttiinhan tässä taannoin siitä, kuinka kreikkalaisten saaret tulisi "ottaa haltuun" velkojen maksamiseksi. Tulemmeko todistamaan tapahtumia, jotka johtavat Kreikan miehitykseen? Uusvillit kapitalistit ovat pelottavia lahkolaisia ja mafiosoja, joiden matkaan ei tule lähteä. "Pettureita" saattaa nimittäin kohdata kuolettava rangaistus. Suomi voi vielä pelastua. Siksi olisi ryhdyttävä toimiin uusvillin kapitalismin patoamiseksi täällä päin, ennen kuin ne ovat oikeasti täällä.


Olemme huomanneet, että markkinavoimat eivät missään nimessä ole demokraattisia, eikä niillä ole minun kasvojani, kuten eräät yrittävät väittää. Pelkästään puheet siitä, kuinka markkinat hermostuivat siitä, kun joku maa sai vasemmistolaisen hallituksen tai sitten tämä Kreikan tuleva kansanäänestys ovat osoituksena siitä, että demokratia ja kansan tahto on myrkkyä markkinavoimille. Markkinavoimat (yritykset ja sijoittajien eliitti) toivovat vain muuttumatonta holtitonta kapitalistista linjaa, muuta suuntausta katsellaan pahalla. Kuten Kreikan kansanäänestys-esimerkistä huomaamme, ei demokratia kuulu markkinavoimien sanastoon.


Mallia Kreikasta, kansanäänestyksiä Suomeen!



PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

Ei kommentteja: