fondos para myspace, plantillas, layouts

lauantai 10. syyskuuta 2011

53. Mellakoista

Euroopassa on viime vuosien aikana ollut rähinöitä. Muun muassa Kreikka, Iso-Britannia, Italia ja Saksakin ovat kokeneet poikkeuksellisen laajoja mellakka-aaltoja. Tulkinnat ovat vaihdelleet erityisesti Britanniasta puhuttaessa. Jos kysytään oikeistolaiselta örmyltä, hänen mielestään kyseessä on yhteiskunnan pohjasakan riehunta. Jos taas maahanmuuttokriitikolta kysytään, kyseessä on kiittämättömän maahanmuuttaja-saastan riehunta. Kun taas vasemmistolaisilta kysytään, kyseessä on yhteiskunnasta pudonneiden epätoivoinen hätähuuto. Joidenkin mielestä kyseessä on nouseva protestimieliala EU:n ja kansainvälisten pankkien määräämiä säästötoimenpiteitä vastaan.


Kyseessä voi olla joko turhanpäiväinen riehunta niin maahanmuuttajataustaisten, kuin kantaväestöä edustavien nuorten taholta, yhteiskunnan kelkasta pudonneiden hätähuuto, EU:n ja pankkien ajamien pakkosäästöjen vastustaminen, tai sitten viime aikaisissa mellakoissa on ollut kyse kaikista mainituista tapauksista, jotka yhdistyvät mellakoissa.


Kreikassa ollaan ihan oikeutetusti mellakoitu ja lakkoiltu pakkosäästämistä vastaan, jonka päämääränä on ollut julkisen sektorin alasajo ja tavallisen kansan rankaiseminen huijaripoliitikkojen toimista. Ikään kuin ihmeen kaupalla Kreikka on kituutellut EU:ssa ja euro-järjestelmässä. Sehän on selvää, että Kreikan lähteminen molemmista mainituista instituutioista ei ole itsekkäiden pankkiirien ja liittovaltiota ajavien byrokraattien etujen mukaista. Sitä kuitenkin ihmettelen, kuinka Kreikan poliitikot suostuvat tuollaiseen epäisänmaalliseen toimintaan.


Toivottavasti Kreikan annettaisiin romahtaa jo tänä viikonloppuna. Se olisi pidemmällä tähtäimellä tavallisten kreikkalaisten ja kaikkien muidenkin tavallisten kansalaisten edun mukaista. Mitä enemmän EU:ta ja euroa yritetään pitää pystyssä, sitä enemmän tavallinen kansa kärsii ja vajoaa köyhyysrajan alapuolelle.Iso-Britannia on myös ollut tapetilla viime aikoina. Iso-Britannia on yksi niistä EU-maista, joihin talouskriisin virus on tarttumassa. Tämän takia Britannian mantereella ollaan aloitettu oikeiston ajamat mittavat säästötoimet ja nyt ollaan tappamassa koulutusta ja julkisen sektorin rippeitä. Tämän vuoksi saarivaltiossa ollaan nähty pariin otteeseen mellakka-aaltoja. Aluksi opiskelijat protestoivat nousevia lukukausimaksuja vastaan. Toisella kerralla liekit leimahtivat, kun poliisi ampui jamaikalaisen huumediilerin. Lontoon ja lähiympäristön kadut täyttyivät mellakoivista nuorista, jotka oikeistolainen hallitus leimasi “yllättäen” roskasakiksi. Kyseisen välikohtauksen jälkeen mellakat näyttivät leviävän Saksaan asti, mutta mellakat onnistuttiin kuitenkin taltuttamaan poliisi-setien voimin.


Selvää on, että nykyinen tilanne on kestämätön. Niin kauan kuin poliittinen eliitti jatkaa kansalaisten kurjistamista, tulemme näkemään yhä alati kasvavaa tyytymättömyyttä. Miksi poliittinen eliitti sallii tämän kaiken? Joko a) kaikkien edellä mainittujen maiden poliitikot ovat heikkotahtoisia, joita ahneet pankkiirit ja isot byrokraatit ovat käyneet uhkailemassa, b) poliitikot todella uskovat omaan unelmaansa (unelma nimeltä EU) ja tekevät päätöksiä romahtamassa olevan järjestelmän pelastamiseksi vaikka sitten kansalaisilta kysymättä, c) poliitikoilta puuttuu itsekunnioitus, eikä heitä kiinnosta puolustaa johtamiensa valtioiden suvereniteettia. Itse veikkaan, että Suomen kohdalla kaksi viimeistä (b ja c) väittämää pätee. Erityisesti keskustaoikeistolle olisi kauhistus, jos Suomi saisi vakuudet. Perässä haukkuu keskustaoikeiston puudeli-media (muun muassa Helsingin Sanomat;


http://uutiset.msn.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Joka+populismiin+tarttuu+se+populismiin+hukkuu/1135268812144).


Eräillä kommentointisivuilla ollaan osuvasti vertailtu nykyisen Suomen hallituksen politiikkaa Neuvostoliitolle kumarteluun. Ainoastaan ilmansuunta on vaihtunut; nyt kumarrellaan länteen päin. Kuten ylläolevasta Hesarin kirjoituksesta käy ilmi, media näyttää harrastavan itsesensuuria aivan kuin sillon YYA-sopimuksen aikoihin. Mitään kriittistä ei saisi kirjoittaa EU:sta tai muustakaan, koska muuten kaikki (kapitalismikriitikot mukaan luettuna) leimataan impivaaralaisiksi perussuomalaisiksi. Idänkortti on vaihtunut länsikorttiin.


Tuen vilpittömästi kaikenlaista “yleistä laittomuutta”, kunhan “yleiselle laittomuudelle” on oikeutettu syy. Taulutelkkareiden ja merkkivaatteiden varastelua, ja viattomien ihmisten mukilointia en kuitenkaan ymmärrä. Jos mellakoidaan, niin mellakoidaan yhdessä holtitonta kapitalismipolitiikkaa ja elitismiä vastaan, ei toimien samalla tavoin kuin villit kapitalistiset elitistit itse. Mielestäni nyt olisi kaikkien kapitalismikriitikoiden ja kaikkien muidenkin korkea aika ryhtyä yleiseen kansalaistottelemattouuteen ja nousta vastustamaan eliittiä. Miksi kansalaisten tulisi tukea sellaisia päätöksiä, jotka edesauttavat “rahvaan” kurjistumista? Nyt on eliitin leikin aika ohi. On aika sytyttää Eurooppa liekkeihin ja levittää yleistä epäjärjestystä ja kansalaistottelemattomuutta aina Brysseliin asti, kunnes eliitti joko palaa maan pinnalle ja aloittaa kansan kuuntelemisen, tai vaihtoehtoisesti väistyy syrjään.


Alas EU ja euro!


PALA BRYSSEL, PALA!

BURN BRUSSELS, BURN!

DÉTRUISEZ BRUXELLES!

¡DESTRUYE TE BRUSELAS!


Oikea demokratia kehiin!PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

Ei kommentteja: