fondos para myspace, plantillas, layouts

torstai 12. tammikuuta 2012

74. Eliitti ja elitismi suomalaisen kansanluonteen muokkaajina

MTV3:n internet-sivuilla kerrotaan, että "nettikansan mielestä Suomi on kylmä maa henkisestikin. Olen täsmälleen samaa mieltä tästä asiasta. Usein jo oma naapurusto kertoo kaiken. Naapurit ovat tympeitä ja hädin tuskin tervehtivät. Suomalaiset ovat kylmempiä ja totisempia, kuin esimerkiksi karjalaiset, jotka antaisivat vaikka paidan päältään. Totisuudessa ei ole mitään vikaa. Olen itsekin luonteeltani aika vakava ajoittaista hulluutta unohtamatta. Se, että vieraanvaraisuus usein puuttuu suomalaisilta, on kuitenkin ongelmallista.


On kuitenkin muistettava alueelliset vaihtelut Keski-Suomen ja Etelä Suomen välillä. Keski-Suomessa ihmiset vaikuttavat olevan rennompia ja mukavampia. Helsingin seutu on yleensä ankeaa juurikin niiden ankeiden ihmisten vuoksi. Ne henkilöt, jotka kritisoivat muuta Suomea Perussuomalaisten äänestämisestä ja toivoivat Helsingin irrottamista muusta Suomesta saisivat pitää Helsingin lähiseutuineen ihan keskenänsä ja pysyä siellä Kehä III:sen sisäpuolella. Vaihdetaan nyt kuitenkin sanojen paikkaa; irrotetaan muu Suomi Helsingin seudusta, pitäkööt Guggenheiminsa! Sääli kuitenkin kaunista Senaatintoria ja Kauppatorin satama-aluetta, joka jäisi "paremmalle Suomelle".


Edesmennyt rap-artisti 2pac Shakur pohti viisaasti, miksi Valkoinen talo ei kutsunut katujen "roskaväkeä" pitoihinsa. Kyseinen rap-artisti esitti ajatuksen viikoista, jolloin eliitti ja "rahvas" vaihtaisivat paikkaa keskenään viikoksi. Eli kun puhutaan vieraanvaraisuudesta, on muistettava, että eliitti on kaikista vähiten vieraanvaraista. Pelätään, että pummit sotkevat sohvat ja saastuttavat hienot matot. Kenties suomalaiset vain matkivat maata johtavaa eliittiä. Kun arvostellaan kansaa, on aloitettava arvosteleminen maan eliitistä ja rakenteista.


Kun aletaan pohtia suomalaisten kansanluonnetta, herää kysymys, miksi suomalaiset ovat sellaisia, kuin ovat. Puhuttaessa maahanmuutosta, on muistettava, ettei suomalaisilla ole "niistä muista" juurikaan hyviä kokemuksia. Ensin tulivat ruotsalaiset katolilaiset, jotka pakkokäännyttivät suomalaiset kristinuskoon. Sitten tanskalaiset ja venäläiset sekä brittiläiset siinä sivussa, jotka pommittivat Helsinkiä Krimin sodassa. Suomi on ollut lähinnä ainoastaan siirtomaana muiden pienten ja keskisuurien valtioiden tavoin, kun isommat valtiot (esimerkiksi Iso-Britannia, Ranska, Venäjä, Turkki, Saksa jne.) ovat kaikki halunneet lisää elintilaa.


Suomea hallinneet miehitysjoukot ja vaaleilla valitut "edustajat" eivät tavallisesta kansasta välittäneet, eivätkä välitä. Ruotsalainen sivistyneistö piti suomalaisia viinaanmenevinä juntteina, joilla ei ollut tapoja. Suomalainen eliitti on yleensä kantanut ainoastaan huolta siitä, kuinka leipä pysyy leveänä ja että shampanja kuohuu ja poreilee suussa. Suomalaisen eliitin puhetapaan ei juurikaan sana "suvaitseminen" kuulunut ainakaan oman kansan kohdalla. Kenties siksi kuulostaa jotenkin omituiselta, että suomalainen eliitti (joka on itse aika suvaitsematonta) käskee tavallisia suomalaisia olemaan suvaitsevaisia ja "rakastamaan lähimmäisiä".


On myös muistettava, että maahanmuutto Suomeen nykyisessä mittakaavassa on aika uusi ilmiö. Fasistisissa valloittaja-valtioissa, kuten Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Venäjällä toki maahanmuutto on vanha ilmiö ja pääosin maahanmuuttajat ovatkin entisistä ja nykyisistä siirtomaista. Se, että maahanmuutto on uusi ilmiö Suomessa ei silti tee rasismia yhtään oikeutetuksi. On hyvä tiedostaa myös omat biologiset pelot. Tosiasia kuitenkin on, että tavallinen eliitti on ollut rasistisempaa ja peräti suomalaisen rasismin aiheuttajana. Sivistynyt rasismi on myös rasismia. Se, että kielletään julkisesti "neekeri"-sanan käyttö ei tee eliitistä yhtään suvaitsevaisempaa.


On myös valitettavaa, että ne "paremmat ihmiset" eivät juurikaan nosta suomalaisten itsetuntoa. Kaikki suomalaiset ovat kuulemma kauheita rasisteja ja juntteja, jotka elävät vieläkin kirkonkylä-horroksessa. Mitään hyvää ei tavallisista suomalaisista löydetä. Kun olin eräässä firmassa työhaastattelussa, täräytti minua haastatellut yksityisyrittäjä suoranaisia solvauksia tavallisia suomalaisia kohtaan. Totta on, että itsenäisyyspäivänä tulisi keskittyä iloisiin asioihin, eikä ainoastaan sotien (talvi- ja jatkosodan) muisteluun. Suomalaiset myös tuppaavat olemaan kateellisia jne. En kuitenkaan pitänyt tavasta, jolla haastattelija kritiikin esitti. Hänestä sai kuvan, että hän suorastaan halveksii ja kammoksuu tavallisia suomalaisia, jotka eivät hänen mukaansa osaa mitään muuta kuin valittaa ja olla kateellisia.


Valitettavasti Suomessa on paljon vastaavia elitistisesti ajattelevia ihmisiä, jotka kauhistelevat "rahvasta". Tämä samainen eliitti saa päättää, mitä verovaroilla tehdään. Tämä sama eliitti haluaa leikata "näinä vaikeina aikoina" hyvinvointivaltion palveluista ja kohdistaa säästetyt rahat Guggenheimin rakentamiseen. Tämä samainen eliitti on myymässä Suomea joka suuntaan; itään ja länteen. Tämä samainen eliitti käy eri ravintoloissa syömässä ja juomassa. Nämä ihmiset ovat niitä, joiden takia luokkarajat elävät Suomessa ja voivat hyvin. Heidän takiaan rasismi lisääntyy ja tavallisten ihmisten pahoinvointi lisääntyy. Terveen kritiikin sijasta he vyöryttävät kaiken taakan tavallisen kansan harteille ja puhuvat "pimeyden voimista", kun purnataan vastaan. Elitistiset ihmiset ovat yhteiskunnan syöpä ja lisäävät myös kansallista syöpää. Tämä syöpä tulisi pikimmiten poistaa, ennen kuin se jatkaa leviämistä liian laajalle. Vain siten poistetaan luokkarajat. Sitten voidaan keskustella uudestaan suomalaisesta kansanluonteesta.


Hyvä alku syövän poistamiselle voisi olla se, että unohdettaisiin se eliitin olemassolo. Oltaisiin kunnolla kansalaistottelemattomia. Perustettaisiin lisää VR-Leaks -tyyppisiä sivustoja ja ilmiannettaisiin narsistisia ja bonuksia bongaavia pomoja. Perustettaisiin eduskuntaleaks-sivusto! Siinä olisikin sitä jotain. Nimettömät kansanedustajat hieman vuotaisivat, mitä siellä eduskunnassa tapahtuu. Samaa asiaa voisi ajaa EU-leaks, joka paljastaisi Brysselin kusetukset. Lisäksi me tavalliset kansalaiset voisimme aloittaa omavaraisuuden. Leipää on helppo valmistaa itsekin. Emme olisi aina riippuvaisia muista. Mielestäni eliitin ignooraaminen ja vuotosivustojen perustaminen voisivat olla lähtölaukauksia eliitti-nimisen syövän poistamiselle, jonka jälkeen suomalaista kansanluonnetta päästäisiin toden teolla määrittelemään.PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Perusta firma joka riistää tätä "tavallisen rehellistä ja muutoinkin ihanan viatonta suoamalaista kansaa".
Olisit Robbin' 4 Good ja jakaisit omaisuutesi ensin verovaroina, sitten huimista riistokapitalisti voitoista omaehtoisesti köyhille ja muille ihannoimillesi "tavalliselle kansalle".

Tai muuta yhteiskuntajärjestystä - tee se "aito demokratia", jota mielestäsi suurin osa suomen kansasta oikeasti haluaa - mutta ovat vain alistuneet pienen eliitin ikeen alle.

Salaattiliittoteoriat ovat todella mahtavia - niitä ei tarvitse koskaan todistella, saa puhua vain.
Lue vaikka lämpimiksesi kirja: "Opas ylirasittuneille älyköille - eroon ajattelusta"

Heikki Ekman kirjoitti...

Kiitos ironisesta kommentistasi!