fondos para myspace, plantillas, layouts

perjantai 19. elokuuta 2011

46. Kirjojen repimisestä

Muutama sananen kirjojen repimisestä:


http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Puolalaisoikeus+Hevirokkari+sai+repi%C3%A4+Raamatun/1135268645062Jep, puolalainen muusikko, Adam Darski päätti uhmata auktoriteetteja ja muuttaa maailmaa repimällä Raamatun konsertissaan. Adam Darskilla oli varmaankin syynsä repimisrituaalillensa. Hän joko:


A) on saatananpalvoja, B) purki siten omia lapsuuden traumojaan ja esitti samalla halveksuntansa maansa ahdasmieliselle ilmapiirille, C) yritti halvalla ja kuluneella kikalla saada julkisuutta itselleen. Itse veikkaan erityisesti vaihtoehtoja B ja C. Wikipedian mukaan Adam Darski kasvatettiin katolilaiseksi. Niin... Jotkut uskonnollisissa kodeissa traumatisoituneet kapinalliset vilauttelevat sulojaan koko maailmalle, toiset purkavat traumojaan repimällä kirjoja.


Miten Adam Darskin teko muutti maailmaa? Kenties kyseinen teko ja teon jälkiseuraamukset vain vahvistivat yleistä mielipidettä siitä, että uskonnolliset instituutiot ovat aikansa eläneitä. Ei siis mitään kovin järisyttävää... Toki tiettyjä ihmisiä saattaa oikeasti syvästi loukata vastaavanlainen pyhien symboleiden häpäisy. Toisille uskonnolliset symbolit merkitsevät paljon. Viimeksihän nousi kohu siitä, kun eräs jenkkiläinen populistipappi suunnitteli Koraanien sytyttämistä tuleen.


Itselleni Jumala on paljon enemmän, kuin kirja tai muut uskonnolliset symbolit. Mielestäni Jumalan olemassaolo ei rajoitu paikkoihin, maallikkojen tulkintoihin, arvostelijoiden, eikä ylipäänsä kenenkään mielipiteisiin. Kukin uskokoon, mihin haluaa ja miten haluaa. Kunhan pidetään mielessä se, että kaikilla uskovaisilla on oikeus uskoa siinä missä ateisteilla on oikeus olla uskomatta ja niin edelleen. Minun puolestani kaikki raskaan musiikin esittäjät saavat repiä Raamattuja sydämensä kyllyydestä. Pidätän kuitenkin siinä tapauksessa oikeuden itselleni mennä julkisesti tuhoamaan Slipknotin naamareita tai tekemään jotain muuta yhtä hienoa ja kapinallista uhmaten raskaan musiikin maailman auktoriteetteja.


PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

sä et tie mistään mitään