fondos para myspace, plantillas, layouts

lauantai 19. helmikuuta 2011

33. Käännyttämisestä

Kohta ovat taas poliitikot kaduilla, jotkut jopa kansalaisten ovilla kaupittelemassa omaa pelastussanomaansa. "Jos uskot, voit pelastua. Me tarjoamme väylän kohti jumalideologiaa, joka tuo valoa ja rauhaa sinun elämääsi". On se jännä.. Ensin nämä keskenään identtiset politiikan Jehovan todistajat katoavat norsunluutorneihinsa pohtimaan seuraavaa oopperailtaa, torkkupeittoa tai jotain muuta vastaavaa, joihin käännytettyjen verorahoja voisi käyttää. Politiikan Jehovan todistajien valtakunnansali on lämmin, kotoisa ja loistavalla arkkitehtuurilla toteutettu. Olisihan siis sääli, jos sieltä joutuisi taivasalle. Tämän takia vaalien alla kaikenlaiset käännyttäjät (ne tuntemattomatkin, joita media ei noteeraa) laskeutuvat alas kaikenlaisine vaaliraamattuineen ja pelastuspuheineen vakuuttamaan, että sanoma pitää edelleen kutinsa. Pian vaalit ovat ohi ja käännyttäjät palaavat taas omaan torniinsa.



Niin uskonnollisessa, kuin poliittisessa käännytystyössä tärkeitä ovat oikeat sanat ja tietenkin karisma sekä aito tai hyvin näytelty empatiakyky. Jos osaat retoriikan, kuten Timo Soini tai Jussi Halla-aho, on se askel kohti sydänten (tai pikemminkin näin postmodernilla kaudella, rationaalisen järjen) voittamista. Vaalivoittoon tarvitaan kuitenkin muutakin, kuin taitavaa retoriikkaa ja blogikarismaa. Siten Timo Soini onkin kaikkein uskottavimpia käännyttäjiä.



Käännytys harvoin toimii, jos julistetaan sanaa ilman aitoa tai näyteltyä uskoa siihen. Käännyttäminen on myös moraalisesti arveluttavaa, jos käännytystyön tarkoituksena on saada käännytetty palvelemaan käännyttäjän omia intressejä, toisin sanoen takaamaan hänelle luksushyvinvoinnin ja maanpäällisen paratiisin. Toki omien intressien ajamiseen perustuva käännytys toimii hetken aikaa ja käännytetty palvelee käännyttäjäänsä (joka julistaa palvelun koituvan hyväksi hänelle itselleen), kunnes eräänä päivänä silmät aukeavat, sumuverho hälvenee ja vitutus alkaa. Entiset käännytetyt eivät olekaan enää samalla lailla kusetettavissa, kuin ennen. Täytyy keksiä uusi tapa, jolla sanoma saadaan läpi. Kun tämä on keksitty, käännytetyt ovat jälleen uskollisia, hetken aikaa.



On myös muistettava, ettei fanaattinen, tungetteleva käännytys toimi. Mielestäni on ihan ok, jos joku ikäiseni tai vanhempi nuori lykkää minulle uskonnollisen lehtisen käteen ja sanoo silmät loistaen: "jos uskot, sä voit pelastuu". Se ei kuitenkaan, ainakaan minua vakuuta. Sen sijaan paljon häiritsevämpiä ovat ne tuomiopäivän saarnaajat Helsingin asematunnelissa, jotka haukkuvat kaikki ihmiset pataluhiksi ja naama punaisena karjuvat viimeisten aikojen olevan käsillä. Yläasteella ruokaillessani kouluumme eksyi muutaman kerran samantyylinen, tosin hieman rauhallisempi vanhempi herra, joka talutettiin ulos rehtorin voimin, muiden oppilaiden taputtaessa miehelle. Täysin sama pätee poliittisessa fanatismissa. Etenkin näin postmodernilla aikakaudella poliittinen fanatismi on luotaantyöntävää.



Sellaiset, jotka aidosti uskovat asiaansa, eivät aja omia etujaan, eivätkä fanaattisesti julista sanomaansa, ovat sydäntäni ja/tai rationaalista järkeäni lähellä. Vihreä puolue vaikuttaa olevan aidosti vakavissaan ja se on ihailtavaa. Voisin jopa harkita käännynnäisiä. Ainoastaan puheet vallankumouksesta arveluttavat minua, jolle sanoma tuollaisessa muodossa saattaa olla vähän liian radikaali (kiitos kommunistien mokien). Jos Vihreä puolue jättäisi puheet vallankumouksesta, olisi se kenties yksi varteenotettava kohde, jota äänestää tuonnempana, kun vaihtoehtoina ovat pelastussanomaansa tuputtavat väärät profeetat.


Lisäksi, Perussuomalaisten äänestäjiä tuntuu harmittavan kovasti se "toistelu" ("Timo Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla"). Voisikohan Jussi Halla-ahosta tehdä vastaavan ("Jussi Halla-ahoa voi äänestää vain Helsingissä")? Nimimerkillä: Voi Itku, Uudeltamaalta.



PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

Ei kommentteja: