fondos para myspace, plantillas, layouts

lauantai 12. helmikuuta 2011

32. "Globalisoitunut" Nokia

Maailmalla halutaan yleisesti uskoa, että joulupukki majailee pohjoisnavalla. Ovatpa jopa ruotsalaiset olleet omimassa pukkia itselleen. Suomen Korvatunturi ei tietenkään voi tulla kysymykseen. Mitä markkinatkin sanoisivat siitä, että joulupukki olisikin jostain tuntemattomasta maasta (joka jostain syystä sattuu olemaan maailman paras maa)? Nokian brändillä sama juttu. Yleinen uskomus maailmalla on se, että Nokia on japanilainen. Yritä siinä sitten väitellä suurten maiden asukkaiden kanssa. Niiden maiden, jotka tarkoituksella jättävät Suomen huomioimatta ellei kysymyksessä ole hallituksen oikeistolaisuus tai vasemmistolaisuus, lehtikirjoitusten sävy liittyen USA:n "hyväntekeväisyystyöhön" Haitilla maanjäristyksen jälkeen, Suomen ja Kuuban väliset suhteet tai Venäjään liittyvät asiat.Salatuissa Elämissä kuvattiin taannoin tapausta, jossa talotaikuri, Seppo Taalasmaa painatti joukoittain nimikortteja jonkin firman kautta bisneksiään varten. Muuten hyvä, mutta korteissa lukikin "Suppo Taalasmaa". Tämä on hyvin kuvaavaa suurten maiden edustajien tietämättömyydelle ja tahallisille suomalaisten huomiotta jättämiselle, jossa ei vaivauduta edes tarkastamaan, onko nimi oikein kirjoitettu. Jopa "kaikkien suuresti arvostama" Martti Ahtisaari on saanut siitä osansa:
"Jos mukaan laskettaisiin sähkeet, joissa Ahtisaaren nimi on kirjoitettu väärin, luku kiipeäisi vielä korkeammaksi.
Ahtissari, Ahtissaari, Ahtisari, Antisarri."
Ehdotankin, että vastaisuudessa suomalaistenkin tulee toimia samoin; aloitetaan mekin kunnon väärinkirjoitus-talkoot ja väärinkirjoitetaan muiden maalaisten nimet.
Suomen myyminen ja kansan kurjistaminen jatkuu kiitettävää tahtia. Uusimpana tapauksena Nokian kaappaus ja päätyminen vieraisiin käsiin. Tuhannet ihmiset ovat vaarassa menettää työpaikkansa tämän takia. Kaikki lähti liikkeelle siitä fanaattisesta itsepäisestä halusta säilyttää Nokian johtoasema, silläkin uhalla, että tehtävään valjastettaisiin ulkomainen yrityskaappaaja, jonka intressit ovat ihan muualla, kuin Suomen kylmillä markkinoilla. Kanadalainen Stephen Elop yrittää nyt kovaa vauhtia saada Nokiasta älypuhelimien monopolia (saakelin kanadalaiset, eikö teille riitä voitot jääkiekossa??).
Alussa toki luvataan, että "globalisoitunut" Nokia tulee pysymään suomalaisena myös jatkossa:

http://www.iltalehti.fi/talous/2011021113170279_ta.shtml

"Nokia tulee aina pysymään suomalaisena ja jakamaan menestystään suomalaisten kanssa. Haluan tehdä tämän kaikille selväksi saman tien, Elop vakuutti Lontoossa."

Varmasti pysyykin, ainakin nimellisesti. Jotenkin en vain jaksa uskoa, että herra isoherra tulisi jatkossa mainostamaan kovinkaan paljon sitä, että "Nokia is from Finland". "Menestyksen jakaminen" voi myös tarkoittaa monia asioita. Kuinka suuri osuus suomalaisilla olisi voittoja jaettaessa? Menisivätkö voitot tasan vai saisimmeko me pikkuhiluja taikka kenties "kaverialennusta" ostamistamme älypuhelimista tulevaisuuden "globaalilta" Nokialta?
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110260269&ext=rss
"Elopin mukaan myös Android-käyttöjärjestelmä oli Nokian suunnittelupöydällä, mutta yhtiö päätyi Microsoftiin siksi, että sen kanssa Nokia katsoo erottautuvansa kilpailijoistaan selkeämmin."
Niin, sen perusteella, että Nokiaa ollaan alistamassa herran omien intressien takia Microsoftin vasallisiksi. Harvemmin tulee mieleen yhtä häikäilemätöntä tapausta, jossa pelataan näin selvästi kotiin päin. Tässä tapauksessa Nokia erottuu muista.
"Tämä on myös nopein tie Pohjois-Amerikan markkinoille, Elop sanoi."
Osuit asian ytimeen, kuoma.
"Elop käytti Lontoossa paljon aikaa ja kalvoja todistaakseen, että Nokia ei ole vajoamassa pelkäksi Microsoftin vasalliksi, joka vain tekee sille puhelimia ja maksaa vielä lisenssimaksunkin jokaisesta puhelimesta, joka toimii Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmällä."
Huolimatta siitä, että herralla on omistuksia ja intressejä Microsoftissa?
http://www.iltalehti.fi/talous/2011021213175737_ta.shtml

Hieman vanhempaa settiä:

http://www.digitoday.fi/tyo-ja-ura/2010/09/10/stephen-elop-tehtavani-on-johtaa-nokia-muutoksen-yli/201012596/66

"Stephen Elop aloittaa Nokian toimitusjohtajana 21. syyskuuta. Hänen mukaansa it-alalla on jälleen käynnissä perustava murros."
Kyllä, suuri murros on käynnissä. Kanadalaisen Stephen Elopin palkkaamisen ja Microsoftin invaasion myötä Nokiaa ei enää ole. Tosi on, että suomalaiset luottivat Nokiaan liikaa, mutta tämä on röykeyden huippu. Kuka on vastuullinen? Kuka on lopullisessa vastuussa siitä, että Nokia on nyt pohjoisamerikkalaisissa käsissä? Sama "vastuullinen" taho on vastuussa myös Suomen ajamisesta kehitysmaan tasolle, raaka-aineentuottajaksi. Sehän on selvää, ettei Kokoomusta, Kokoomuksen peltotilkkua (Keskustaa), Kokoomuksen puisto-osastoa (Vihreitä) ja Kokoomuksen sairaanhoitajia (SDP) kiinnosta isänmaallisuus, ellei sitä voida käyttää hyväksi "yhteistä hyvää" tuottavan kilpailukyvyn edistämiseksi. On myös hämmentävää, että ketään mainituista tahoista ei kiinnosta paikallisuus ja paikallisen tuottamisen suosiminen, joka olisi sitä paitsi paljon ekologisempaa ja ekoloogisempaa.Olen melkeinpä hämmentynyt, ettei Suomessa nähdä edes kevyttä versiota arabimaiden liikehdinnästä legitimiteetin menettänyttä hallitusta kohtaan. Ovatko kansalaiset riittävän tyytyväisiä, vai onko usko vuoden 2011 vaaleihin niin suuri, että luotetaan persulaisten profeettain lailla tuovan muutoksen? Vaikka olenkin skeptinen tulevien vaalien suhteen, odotan niitä mielenkiinnolla. Katsotaan, tapahtuuko täällä muutosta ja mihinkä suuntaan. Toivotaan, että saataisiin hallitusvastuun sellainen hallitus, joka oikeasti välittäisi myös tavallisten duunareiden eduista, joille annan kaiken tukeni näinä vaikeina aikoina.
PS-osio muuttuu tämän kirjoituksen myötä. Sasha Baron Cohenin Brüno-hahmoa mukaillen: "maahanmuuttoasia was so 2008-2010".
PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.
Ei kommentteja: