fondos para myspace, plantillas, layouts

torstai 6. tammikuuta 2011

26. Juustohöyläpolitiikkaa ja pientä näpertelyä

Kansa on puhunut. Kansa on valmis leikkaamaan tuntuvasti näinä vaikeina minilaman aikoina. Osa kiristäisi verotusta (vasemmistolaiset ja heidän äänestäjänsä), osa taas olisi valmis vähentämään maahanmuuttajien "sosiaalietuuksia" (mitä ilmeisimmin persut ja heidän äänestäjänsä) ja loput olisivat valmiita nostamaan eläkeikää (keskustaoikeisto ja heidän äänestäjänsä). Sosiaalitukia ei sinänsä haluta leikata, ne halutaan säilyttää "universaaleina", suomalaissyntyisille ja suomalaisille (tai vähintään länsimaalaisten näköisille). Kansa ei sentään ole enää niin pahasti kusetettavissa, kuin aikaisempien menojen leikkausten aikoihin, jolloin muun muassa Paavo Lipposen oikeistodemokraattisen hallinnon aikana leikkaukset saatiin ilman mutinaa läpi. Tulokset on nähtävissä nykyisin; loputtomat jonot sairaanhoitoon ja julkisen sektorin henkilökunnan ylikuormitus, jonka ansiosta sairaille kansalaisille määrätään lääkkeitä mihin tahansa vaivaan ja he joutuvatkin lääkitsemään itsensä kotiapteekeissaan turtuneina ja sekopäisinä. Masennuspotilaat ovat ankeimpia tapauksia nykypäivän hoitohenkilökunnalle ja lääkäreille julkisella sektorilla. Jotta masentunut saisi hoitoa, olisi hyvä, että hän olisi vähintään kerran yrittänyt itsemurhaa. Näin nopeutetaan kyseisten tapausten pääsyä vastaanotoille ja jos hyvin käy, niin jopa hoitoon.


Pelkään pahoin, että kehitystä ei saada pysäytettyä. Näyttää pahasti siltä, että meno vain pahenee ja tulevaisuudessa saamme nähdä lisää kirvessurmaajia metroissa ja ongelmatapausten kouluammuskeluja ja kauppakeskusten räjäyttelyjä. Mutta ei se mitään. Ei kansalaisten henkistä hyvinvointia suinkaan tarvitse lisätä. Nuo ongelmatapaukset olivat valitettavia yksittäistapauksia, jotka olivat oppineet roolisuorituksensa elokuvista, rap- ja death metal-sanoituksista sekä uutiskuvista. Syypäitä ovat nuo mainitut tahot, leikkauspolitiikkaa ei voi syyttää. Se ei ole relevanttia. Kun maa voi fyysisesti hyvin, lisääntyy sitä myötä kansalaisten henkinen hyvinvointi. Harmaa holhousvaltio nähdään siten ongelmallisena. Kysyn, kuinka pitkälle meidän tulee vielä mennä omaksuessamme holtitonta kapitalismipolitiikkaa, joka perustuu pääasiassa historiallisen porvariston traumaattisiin fobioihin? Yhdysvalloissa Barack Obama nähdään sosialistina, joka tekee maasta sosialistisen vapautta rajoittavan holhousvaltion. USA:n demokraatit taas ollaan perinteisesti nähty a) sosialisteina, b) merkantalisteina, jotka fetissinomaisesti ovat ajamassa kuninkaanvaltaa. Nämä traumat ovat siirtyneet aina seuraaville sukupolville, nykypäiviin saakka ja näitä traumoja levitellään ympäri maailmaa. Kysyn, tuleeko meidän keskittyä rikkaan vähemmistön hyysäämiseen, etteivät he traumatisoidu? Vai tulisiko meidän ajatella enemmän tavallisten kansalaisten etua?


Globaaleilla traumoilla ollaan ajettu hyvinvointivaltiota alas jo reilut 20 vuotta. Keskustaoikeisto on edelleen hyvin suosittu ja sitä ollaan äänestämässä jatkokaudelle, yhdessä perussuomalaisten kansanohjaajien kanssa. Tarvitaanhan tähän maahan taho, joka vie retorisesti paremmin kansan huomion pois muista asioista. Siksi keskustaoikeiston pitäisi oikeastaan ottaa Perussuomalaiset kiitollisina vastaan. Siten keskustaoikeistolaispopulistisella taholla jatketaan nykyistä juustohöyläpolitiikkaa, opposition näperrellessä ja räksyttäessä. Mikään ei muutu, ainoastaan se, että Suomeen tulee todennäköisesti lyhyellä tähtäimellä vähemmän maahanmuuttajia, kuin ennen. Sitenhän me saammekin talouden uuteen nousuun.


Tarkastellaanpa seuraavaksi nykyisellä siedettävän hyvinvoinnin aikakaudella kansalaisten kannattamia säästökohteita:
http://www.yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_2011/2011/01/menojen_leikkaaminen_saa_kannatusta_2266682.html


"Menojen leikkauslistan kärjessä ovat lapsilisien poistaminen suurituloisilta, maahanmuuttajien sosiaalituet ja kansainvälinen kriisien hallinta."


Lapsilisien poistaminen suurituloisilta on hyvä alku, mutta silti vielä pientä näpertelyä. Maassamme on edelleen tahoja, jotka saavat erilaisia maataloustukiaisia ja muita etuisuuksia, joista voisi hyvin säästää. Vielä tarvitaan paljon työtä ja taistelua, jotta rikas vähemmistö saadaan integroitua tasa-arvoiseen asemaan kansalaisten enemmistön kanssa. Heidän integroitumisensa yhteiskuntaan on epäonnistunut lukemattomien sukupolvien ajan.


Maahanmuuttajien tukien leikkaaminen on pientä näpertelyä sekin. Maahanmuuttajien saamat tuet ovat kokonaisuudessaankin pikkuhiluja verrattuna rikkaan vähemmistön saamiin etuisuuksiin.


Kansainvälinen kriisien hallinta olisi periaatteessa ihan varteenotettava säästökohde. Mielestäni kriisinhallinta saataisiin siirtää merkittävässä määrin niiden harteille, jotka ovat kriiseistä vastuussa tai osavastuussa; toisin sanoen osalle G8-maista (tai kaikille niistä). Heillä on rahaa kustantaa Irakin ja Afganistanin sotia, heillä tulisi myös olla varaa hoitaa jälkipyykki.


"Vähiten kannatusta saavat sosiaalietuuksien indeksikorotuksista luopuminen, eläkeiän nostaminen, tie- ja ratahankkeiden jäädyttäminen sekä kalleimpien hoitojen rajoittaminen"


Sosiaalietuuksia ei tietenkään tule leikata. Se on toimiva järjestelmä pelkästään jo yhteiskuntajärjestyksen säilymisen kannalta.


Eläkeiän nostamista en ole koskaan ymmärtänyt. Mitä keskustaoikeistolaiset rahapussisedät ajavat sillä takaa? Saadaan pari vuotta lisäaikaa ja sitten...? Määrätäänkö saman tien eläkkeellä olevat töihin ja pakastetaanko loput työkyvyttömiksi luokitellut tulevaisuuden varalle ja määrätään Suomeen seitsemän lapsen politiikka? Eläkeiän nostamisella ei päädytä loppupeleissä mihinkään.


Ratahankkeita olisin periaatteessa valmis kannattamaan. Kysymys kuuluu kuitenkin, onko niiden aika nyt, kun pitäisi säästää?
Hoitoja ei tule myöskään rajoittaa, olivat ne kalliita tai eivät.




"Vasemmisto nostaisi veroja"


Veroja tarvitaan, mutta kuinka kauan tavallinen kansa niitä kestää melkeinpä ainoina maksajina? Rikkaat voisivat maksaa veroja reilusti enemmän nykyisestä, kuten myös kansainväliset maassamme vaikuttavat suuryrityksetkin. Maassa maan tavalla.


"Kokoomuksen kannattajat ovat innokkaimpia menojen leikkaajia. Yli puolet kokoomuslaisista tasapainottaisi julkista taloutta leikkaamalla valtion ja kuntien menoja. Myös keskustassa menojen leikkaaminen saa enemmän tukea kuin verojen korottaminen."


Yllättikö tämä tieto ketään?


"Vasemmistoliiton kannattajista vain joka neljäs on valmis menojen leikkaamiseen. Myös SDP:n ja vihreiden joukossa verojen korottaminen saa enemmän kannatusta kuin menojen leikkaaminen."


Verojen korotus koskee tasa-arvoisesti kaikkia osapuolia, vai kuinka SDP?


"Valtion omaisuuden myynti saa eniten kannatusta RKP:n ja kokoomuksen piireissä. Työurien pidentäminen opiskeluaikoja lyhentämällä nauttii laajinta tukea perussuomalaisten ja keskustan joukoissa."


Perussuomalaisilla ja keskustaoikeistolla on siis jotain yhteistä. Olisiko tämä kauniin ystävyyden alku ja alkua tulevalle keskustaoikeistopopulistiselle linjalle?


"Kaikista vastanneista 78 prosenttia on valmis poistamaan lapsilisät suurituloisilta (perheen vuositulot yli 100 000 euroa). Maahanmuuttajien sosiaalitukia leikkaisi 64 prosenttia ja kriisien hallintaan osallistumista supistaisi 54 prosenttia."


Itseäni toistaen, totean, että tämä on mielestäni pientä näpertelyä, joka ei nosta Suomen taloutta, eikä lisää tavallisten kansalaisten henkistä taikka fyysistä hyvinvointia juuri ollenkaan.


"Yli puolet vastanneista haluaisi ohjata kuntia järjestämään palvelut halvimpien kustannusten mukaan."


Palvelua säästämättä, laadusta tinkimättä?


"Varuskuntien määrää karsisi 43 prosenttia ja saman verran kannatusta saa kotona olevien vanhempien lasten kunnallisen päivähoito-oikeuden rajoittaminen."


Jos varuskunnat ja yleinen asevelvollisuus halutaan säilyttää, siitä pitäisi olla jotain hyötyä kaikille suomalaisille. Ruotsissa älyttiin viime talvena laittaa inttikundit putsaamaan junan raiteita lumesta, milloin Suomessa? Sotilaat ovat sotilaita, mutta heitä ei saa seisottaa tyhjän pantteina. Heitä tulisi kouluttaa enemmän esimerkiksi sellaisiin olosuhteisiin, jolloin siviilit tarvitsevat apua luonnonkatastrofeissa (esimerkiksi nykyinen talvi).


Poisluettuna hyvätuloiset, mielestäni päivähoivaoikeus on turvattava niille, jotka kokevat sen tarpeelliseksi. Päivähoidossa saadaan ensimmäisen kerran kosketusta toisiin saman ikäisiin laajemmassa määrin. Emme ole luomassa Suomesta liberalistista taikka konservatiivis-korporatiivista valtiota.


Enää ei olla valmiita elättämään rikasta vähemmistöä niin iloisina, kuin ennen, mutta edelleen tulisi lisätä tasa-arvoistamista verotuksen kohdalla ja monet muut epäkohdat kaipaavat korjausta. Vaaleihin on vielä jokunen kuukausi aikaa. Vaaditaan jo ennen sitä tasa-arvoisempaa Suomea, joka ei enää jakautuisi näin jyrkästi tuloerojen perusteella. Vaaditaan tehokkaampia ja oikeisiin osoitteisiin kohdistuvia leikkauksia.


Ai niin, melkein unohtui. Torkkupeitot pois eduskunnasta. Kansanedustajien etuisuuksien korottamista ei tule myöskään sallia. Tätä Perussuomalaiset myös ajavat, vai mitä persut?


Ps: Rasistin logiikka: ulkomaalaista on vihattava, teki hän mitä hyvänsä. Jos hän tekee työtä ja on charmantti, hän vie suomalaisten työt ja naiset. Jos hän on työtön, hän on sossupummi ja rikollinen raiskaaja.

Ei kommentteja: