fondos para myspace, plantillas, layouts

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

3. Roistovaltio nimeltä Israel

Jälleen kerran Israel pudottelee pommeja aivan tarkoituksella vesittääkseen rauhansuunnitelmaa Lähi-idässä. Tällä kertaa pommeina tarkoitan uusinta, laitonta siirtokuntahanketta Itä-Jerusalemiin, jonka muun muassa YK:n pääsihteeri, Ban Ki Moon, ja jopa Yhdysvaltain varapresidentti, Joe Biden, ovat tuominneet. No sehän on selvää, että Israelin imperialistinen, apartheidia harjoittava hallitus ei suostu ottamaan kritiikkiä vastaan ja yhä vain röyhkeämmin palaa sortamaan palestiinalaisia ja tekemään palestiinalaisten elämästä kaikin tavoin vaikeaa. Uusin" Berliinin" muuri, jonka avulla kolonialistinen Israel on varastanut palestiinalaisten hedelmällisiä maita, on vain jäävuoren huippu puhuttaessa sortohallituksen rikoksista ja syrjinnästä palestiinalaisia vastaan.

Juutalaiset, joita kutsutaan Kirjan kansaksi, ovat vaeltaneet hajaantuneina lukemattomien sukupolvien ajan. Heitä nimitetään valituksi kansaksi ja Israelin hallitusten käytös on ollut sen mukaista.
Raamatun mukaan Jumala oikeutti valitun kansan valloittamaan Jerikon kaupungin "pakanallisilta" alkuperäisasukkailta ja tämän jälkeen oikeutti heidät asettumaan alueelle, tuonne miehitettyyn"luvattuun maahan", jonne israelilaisiksi itseään nimittäneet juutalaiset perustivat valtakuntansa. Juutalaisilla on siis aikaisemminkin ollut oma valtio. Muinainen Israelin kuningaskunta olikin loistokas, joka tosin myöhemmin hajosi Israeliksi ja Juudeaksi ja on sittemmin ollut assyrialaisten, babylonialaisten, persialaisten ja roomalaisten vallan alla (viimeistään roomalaisten hallinnasta alkaen Palestiinan nimellä vuoteen 1948 asti). Tämän jälkeen alue kuului Bysantille, jonka jälkeen arabit olivat hetken aikaa vallassa ennen turkkilaisten osmanien valtakautta, jonka jälkeen se oli hetken aikaa brittien "huoltohallintoalueena" ennen itsenäistymistään.
Koko tämän ajan (ja nykyäänkin monet) juutalaiset ovat vaeltaneet hajaantuneina (diasporassa) ympäri maailmaa. Babylonian valtakaudella juutalaiset pakkosiirrettiin entisiltä alueiltaan ja yritettiin pakkosulauttaa paikalliseen väestöön (Baabelin vankeus). Erityisesti Euroopassa heitä on vainottu milloin mistäkin syystä (esimerkiksi kaivojen myrkytyksestä syytettyinä). Ei kyllä kateeksi käy juutalaisten asema varhaisessa historiassa. Harhateoriat niin sanotusta juutalaisesta salaliitosta ovat lisänneet tuomittavaa juutalaisvastaisuutta modernilla ja postmodernilla aikakaudella.

Siionismin isä, itävaltalais-unkarilainen juutalainen, Theodor Herzl saarnasi juutalaisen valtion puolesta 1800-luvun loppupuolella ja kaltoinkohdellut juutalaiset siionistit alkoivat kaihoten suunnitella paluutaan "esi-isiensä maille". Vauhtia siionistien vaatimuksille omasta valtiosta antoi harhainen natsijohtaja Adolf Hitler, joka tapattamalla miljoonia juutalaisia käänsi sympatiat lopullisesti heidän puolelleen. Tätä ennen juutalaisvastaisuus (antisemitismi) oli hyvin yleistä muuallakin Euroopassa, kuin vain Saksassa. Lopulta tiukkojen kädenvääntöjen jälkeen Israelin valtio julistettiin perustetuksi vuonna 1948. Jo tätä ennen Palestiinan alueelle muutti joukoittain juutalaisia siirtolaisia. Paikalliset asukkaat eivät suhtautuneet suopeasti uusiin siirtolaisiin ja niinpä siirtolaisten ja asukkaiden välillä puhkesi katkeria, väkivaltaisia yhteenottoja.

Melkein heti perustamisensa jälkeen Israel joutui hyökkäyksen kohteeksi arabinaapuriensa taholta. Tätä sotaa seurasi muun muassa kuuden päivän sota ja Jom kippur -sota. Israel julistautui ansiokkaasti sotien voittajaksi, onnistui säilyttämään olemassaolonsa ja röykeästi valtasi naapureiltaan alueita (muun muassa Gazan kaistan Egyptiltä, jota tosin palestiinalaiset pitävät omanaan).
Israelille on langetettu kova osa. Useasti se on nähty uhrina ja erityisesti on sympatisoitu natsien vainojen aikana ja jälkeen muuttaneita ja arabivaltioiden hyökkäyksen ja palestiinalais"terroristien" kohteeksi joutuneita. Mutta kysymys kuuluu: miten paljon parempi Israel nykyisin on verrattuna muihin? Kun Libanon kärsi joitakin taukoja lukuun ottamatta yhtäjaksoisesta sisällisodasta 1990-luvulle asti, sekaantui Israel, Syyrian ohella, sotaan useaan otteeseen. 1980-luvulla Israel muun muassa saartoi Libanonin pääkaupungissa, Beirutissa sijainneen Zahlan alueen pommittaen sen alueen kerrostaloja. Pommituksissa kuoli satoja siviilejä. Syynä operaatioihin käytettiin Libanonissa oleskelleiden palestiinalaisjärjestön, PLO:n taistelijoiden ampumia raketteja Israeliin päin. Terrorismiin vastattiin siis vielä suuremmalla terrorismilla..

Vuonna 2006 Libanonissa toimivan Hizbollah-järjestön taistelijat ampuivat raketteja Israelin puolelle ja kaappasivat muutamia israelilaisia sotilaita Israelin puolelta. Tätä olivat edeltäneet Israelin ylimitoitetut kostopommitukset palestiinalaisia vastaan Gazan kaistaleella, jossa oltiin myös kaapattu israelilaisia sotilaita, tässä tapauksessa palestiinalaisten toimesta.
Israel siis lähti niin sanotusti ampumaan kärpästä tykillä Libanoniin, Hizbollahia vastaan ja vapauttamaan vangitut toverinsa. Kaikki kielii siitä, että sotaa oltiin valmisteltu jo kauan ja Hizbollahin kaappaamat sotilaat olivat vain tekosyy aloittaa hyökkäys Libanoniin ja tuhota kyseinen järjestö. Operaatio epäonnistui täydellisesti; sotilaita ei saatu vapautettua ennen vuoden 2008 "vaihtokauppaa", Israelin pommituksissa kuoli enemmän siviilejä, kuin Hizbollahin taistelijoita, Israel pommitti "vahingossa" avustustukikohtia, Libanonin infrastruktuuria ja vahingoitti ympäristöä ja Israelin kannalta kenties pahimpana kaikesta: Hizbollah selviytyi ja sen suosio säilyi. Israelin osalta propagandakin meni poskelleen.

On hämmästyttävää, että sotarikossyytöksistä huolimatta Israelin johto ei ole kertaakaan istunut syytettyjen penkillä Haagissa. Israelia on aiemminkin syytetty siviilieihin kohdistuneista iskuista ja "vahinko"-osumista esimerkiksi YK:n tukikohtia päin. Israelin on muun muassa sanottu estäneen kansainvälisten tarkkailijoiden pääsyä Gazan kaistaleelle, silloin vuonna 2008, kun Israel oli jälleen urhoollisella retkellään, jossa pommitukset kohdistuivat pääosin siviileihin. Julkisuuteen vuosi tieto israelilaisten sotilaiden kertomuksista Gazan operaatiosta, jossa "palestiinalaisten siviilien kohtalo oli vähäpätöinen verrattuna omiin sotilaisiin". Palestiinalaisten omaisuuden tuhoaminen oli sallittua mainitussa Gazan operaatiossa. Luulisi tämän soittavan hälytyskelloja Israelin laajemman tuomitsemisen tarpeellisuudesta. Terroristeja ja terrorismista epäiltyjä tuomitaan kuolemaan ja vangitaan, mutta ei israelilaisia, jotka ovat tehneet sotarikoksia (terrorismia sekin). Ei huolimatta siitä, vaikka Israel ylitti lopullisesti rajan varastaen EU:n jäsenmaiden asukkaiden identiteettejä päästäkseen tappamaan pahamaineisen palestiinalaisen "terroristin". Näin ei tietenkään tehdä, ei ainakaan niin kauan, kuin Yhdysvallat säilyttää nykyisen voimakkaan asemansa ja Israelin ja Yhdysvaltain ystäyys säilyy.

Kärjistäen voidaan sanoa, että, kiitos natsien harjoittaman vainon, kaikki Israel-kriittisyys tuomitaan välittömästi juutalaisvastaisuudeksi ja salaliitoksi Israelia ja kaikkia juutalaisia vastaan. Israel vetää aina tarvittaessa "natsikortin" esille ja vaimentaa kaiken siihen kohdistuvan arvostelun. Kritiikki ja tuomitseminen jää muutamien rohkeiden tahojen puheiksi. Israel saa yhä jatkaa siirokuntien rakentamista miehitetyille alueille ja palestiinalaisten sortamista terrorisminvastaisen taistelun varjolla.
Vuodesta 2006 Israel on syyttänyt Ruotsia "Euroopan Israelin-vastaisimmaksi valtioksi" Ruotsin hallituksen suostuttua tapaamaan palestiinalaisministerin, Atef Adwan. Israelin kiukuttelu muistuttaa etäisesti Kiinan ärhentelyä niitä maita kohtaan, jotka kehtaavat tavata "vaarallisen tiibetiläisen separatistiterroristin", Dalai Laman.
Myöskään ruotsalaisen Aftonbladet-lehden kirjoitus siitä, että Israelin armeijan epäillään varastaneen elimiä surmatuilta palestiinalaisilta ei ole lämmittänyt Israelin ja Ruotsin kylmentyneitä suhteita.

Pisteet Ruotsille ja kaikille muillekin rohkeudesta asettaa Israelin propaganda kyseenalaiseen valoon. Mielestäni maa, joka harjoittaa nykyäänkin apartheidia ja sotarikoksia olisi oikeutettu saamaan vähintäänkin samankaltaisia sanktioita, joista Kuuba on (perusteettomasti) kärsinyt vuodesta 1962 lähtien! Vaaditaan Israelia ja Yhdysvaltoja Israelin rikostoverina välittömästi Haagiin vastaamaan syytöksistä. Boikottikampanja käyntiin ainakin Israelia vastaan voisi toimia hyvin. Ei osteta mitään Israelin tuotteita ja kauppasaarto olisi myös mitä toimivin vaihtoehto. Asetettiinhan Etelä-Afrikan rasistiselle hallinnolle pakotteita aikoinaan, miksi ei nyt siis voitaisi toimia samalla tavalla? Ai niin joo, Yhdysvallat.. Israel, Yhdysvaltain tukemana, ei ole valmis hyväksymään mitään itseensä kohdistuvaa arvostelua, mutta on kyllä valmis tuomitsemaan muut terroristeiksi ja holokaustin kieltäjiksi, jotka suunnittelevat yhdessä Hamasin kanssa Israelin tuhoamista.

Kyllä, olen sitä mieltä, että Israelin valtio, ainakin nykymuodossaan, pitäisi lopettaa. Ei välttämättä väkivaltaiseti, mutta esimerkiksi kieltää sen olemassaolo yhteisellä päätöksellä, kuten se "yhteisellä" päätöksellä tunnustettiin.
Ei, en kiellä holokaustia, enkä vihaa juutalaisia. Ollessani menossa englanninkieliselle leirille Heinolan Kukonnotkoon vuonna 2001, perheemme velvollisuuksiin, ennen menoani leirille, kuului toisesta maasta tulleiden nuorten majoittaminen, ruokkiminen ja oheistoiminnan järjestäminen. Perheemme majoittivat kaksi 13-vuotiasta israelilaista tyttöä, jotka olivat mielestäni todella miellyttäviä ihmisiä, joiden kanssa kommunikointi pelasi ihan tyydyttävästi huolimatta heikosta englannin kielen taidostani.
Se, että vihaan Israelia, Israelin hallitusta ja yleistä ilmapiiriä, marinoituna länsimaisella ja kaksinaismoralististen maahanmuuttokriittisten propagandalla, ei tarkoita, että vihaisin israelilaisia tai juutalaisia ihmisinä. Vihaan Israelin poliittista johtoa ja sitä, kuinka Israelin teot oikeutetaan ja useiden muiden teot tuomitaan.
Israel on luotu vääryydellä ja sen olemassolo perustuu vääryyteen ja laittomaan miehitykseen ja sortoon, joten vääryys tulee lopettaa hetimmiten. Sympatiat, tarinat valitusta kansasta (ovatko muut kansat vähäisempiä?) ja Yhdysvaltain tuki eivät voi, eivätkä saa enää olla oikeutuksia Israelin olemassaololle. Ensiksi tulisi käsitellä toista maailmansotaa kokonaisuudessaan oikealla tavalla, ei kieltää siihen liittyneitä hirmutejoja, eikä myöskään vain syytellä "niitä toisia" mustavalkoisesti. Ei tule unohtaa Dresdenin ja Hiroshiman pommituksia. Tulisi myös lopettaa Yhdysvaltain merkittävä asema ja tehdä maailmasta moninapaisempi. No se onkin sitten toinen tarina ja pidempi juttu..

Ps: Rasistin logiikka: ulkomaalaista on vihattava, teki hän mitä hyvänsä. Jos hän tekee työtä ja on charmantti, hän vie suomalaisten työt ja naiset. Jos hän on työtön, hän on sossupummi ja rikollinen raiskaaja.

Ei kommentteja: