fondos para myspace, plantillas, layouts

maanantai 18. kesäkuuta 2012

86. Jumalat ovat oikullisia

Ennen vanhaan vallanpitäjien oli kovin helppoa perustella kansalaisille tekemisiään. Ennen vanhaan riitti vain, että sanoi olevansa syntyisin jumalista. Kyllähän nyt jumalten jälkeläinen varmasti tiesi, mitä teki, eikä hänen tekemisiinsä tarvinnut puuttua. Muinaiset hallitsijat saivat tehdä, mitä halusivat, riitti, että sanoi olevansa jumalista. Kyllähän se vähän epäoikeudenmukaiselta tuntui, mutta eihän jumalten jälkeläisten suvereniteettia sovinnut loukata. Jumalathan olisivat voineet vihastua siitä. Toki on myös muistettava, että hallitsijan ylipapit saattoivat myös pitää kontrollia tavalliseen kansaan (ja maalliseen hallitsijaan) vedoten jumalten tahtoon ja edustavansa jumalten tahtoa maan päällä. Kannatti siis toimia, kuten vallanpitäjät jumalat sanoivat, niin jumalat palkitsivat kuuliaiset ihmiset suotuisilla ilmoilla.


Keskiajalla taas vallanpitäjät (pääasiassa kirkko ja paavi) saattoivat vedota Jumalaan. Käytännössä mitään muutosta vallanpitäjien ja kansan suhteessa ei tapahtunut; vallan väline vain vaihtui polyteismista monoteismiksi. Nyt paavi toteutti Jumalan tahtoa maan päällä. Paavi olikin aika pitkälti suvereeni vallankäyttäjä, joka saattoi uhkailla kaikkia niskureita (jotka uskalsivat esimerkiksi käydä katsomassa kiertelevien viihdyttäjien huvituksia) Helvetillä. Helvetin lieskoja pelkäävät eivät siis juurikaan uskaltaneet kritisoida paavin suveriniteettia. Monin paikoin myös kuningas joutui tottelemaan paavin ("Jumalan edustajan") sanaa tai joutui vähintäänkin tekemään myönnytyksiä. Kyllähän elämä maan päällä oli kovaa, mutta silti oli siis järkevää tehdä, kuten vallanpitäjät Jumalan edustajat sanoivat, jotta Jumala palkitsisi kuuliaisuuden paikalla Taivaassa.


Nyt, kun "Jumala on kuollut", ovat markkinavoimat ottaneet muinaisten jumalten paikan. Markkinat (joilla kuulemma on minun kasvoni), määräävät käytännössä kaikesta. Todellisuudessahan markkinavoimien takana ovat sijoittajat, tuottajat ja pankkiirit, jotka tässä maailmassa päättävät, mitä tehdään. Tavalliseen kansaan ei valitettavasti enää uppoa se, että joku olisi jumalista lähtöisin tai toteuttaisi Jumalan tahtoa (jonka olemassaolo halutaan jopa kieltää). Nykyisin ei siis ole muotia sanoa "voi Luoja". Paljon muodikkaampaa on sanoa "no johan nyt on markkinat". Markkinavoimat (jumalat) pitävät suvereenia valtaa. Mitään suurta eroa markkinavoimilla ja muinaisilla jumalilla ei ole. Kenties se "markkinoilla on sinun kasvosi"-retoriikka on tuonut jonkinlaista muutosta. Kuuliaisille orjille Arvon kuluttajille halutaan uskotella, että heillä on mahdollisuus vaikuttaa lompakoillaan ja näin ollen jumalat retoriikassaan jakavat voimansa tavallisten kuolevaisten kanssa.. Markkinavoimat (eli sijoittajat, pankkiirit ja tuottajat) ovat kuitenkin ne, jotka tuovat tuovat vaurautta palvelijoilleen, kunhan palvelevat uskollisesti. 


Helvetillä ja kurjuudella uhkailu toimii kuitenkin edelleen. Missään nimessä markkinavoimia (noita moderneja jumalia) ei tulisi kritisoida eikä heidän toimintaansa tulisi rajoittaa. Jos jumalten tahdosta poiketaan, jumalat syöksevät ihmiset kurjuuteen. Tulee lama, taloudellinen romahdus, elintason putoaminen. Kuka nyt sellaista helvettiä haluaisi? Sehän olisi Helvetin lieskoihin verrattavaa kidutusta. 


Nuo markkinat ovat niitä, jotka reagoivat muun muassa siihen, onko vallassa oikeistolainen vai vasemmistolainen presidentti. Jos valtaan pääsisi kamala vasemmistolainen (kamala v-sana) tai jos tehtäisiin jotain muuta jumalten tahdon vastaista, pörssikurssit kääntyisivät välittömästi laskuun, samaten talous. Sijoittajat pakenisivat välittömästi sellaisesta saastaisesta impivaaraneukkulapohjoiskoreasta. Vasemmistolainen vaihtoehtohan loukkaisi jumalten tahtoa. Se uskaltaisi muun muassa vaatia jumalten omistamien mineraalien kansallistamista. Eihän sellainen nyt kävisi päinsä. Vähän kiitosta nyt jumalille, kiitos. Jumalat (joilla on myös minun kasvoni) tuovat vaurautta meille kaikille. Kyllähän siinä joku saa vähän vähemmän, mutta kaikella on hintansa ja elämä on.


 Jos taas tehdään, kuten jumalat haluavat, pörssikurssit nousevat välittömästi ja talous myös. Ihmisten hyvinvointi nousee jälleen, kun sijoittajia virtaa maahan. Täytyy siis tehdä, kuten markkinat tai markkinoiden talutusnuorassa kulkevat poliitikot sanovat, niin kaikki päättyy ja jatkuu hyvin. Olemme saaneet lukea uutisia kyllästymiseen asti siitä, kuinka pörssikurssit kääntyivät esimerkiksi Aasiassa nousuun, kun tieto Espanjan "pelastuspaketista" tuli ilmi. Markkinavoimat ovat mielissään myös, nyt, kun kreikkalaiset kääntyivät säästöjen ja saastojen kannalle


Näillä hienovaraisilla vihjeillä ("pörssikurssit kääntyivät nousuun/laskuun", "on pakko tehdä näin, tai kriisi leviää jne.") halutaan näyttää, mitä jumalat tykkäävät tehdyistä päätöksistä. Talousuutiset ja poliitikkojen (jumalten sanansaattajien/orjien) sanat ovat jumalten sanaa. Jumalat voivat nostaa palvelijansa korkeuksiin ja syöstä hänet saman tien kurjuuteen. Jumalat ovat oikullisia. Tehkäämme siis, kuten jumalat sanovat, niin kenties me tavalliset kuolevaisetkin pääsemme kohti korkeuksia.


PS: Poliittiset päättäjämme ovat antautuneet EU:n ja talousmaailman sätkynukeiksi. EU:n ja talousmaailman sätkynuket edustavat vain EU:ta, talousmaailmaa ja itseään, eivät tavallista kansaa. Alas EU:n ja talousmaailman sätkynuket!



torstai 14. kesäkuuta 2012

85. Pallo hukassa

Kuka sanoo, ettei Suomella valinnanvaraa piisaa? Suomella, EU:n uskollisella alamaisella on vapaus valita vaikka mistä. Voimme esimerkiksi vapaasti valita lahjoitammeko rahaa "Espanjaan" (pankeille) vai annammeko jälleen uuden tukipaketin "Kreikalle". Nyt Katainenkin on saanut kiitosta Berliinissä (valitettavasti lähteeni perustuu ainoastaan kyseiseen (12.6.2012) Yle teksti tv:n artikkeliin. Ne, jotka näkivät, tietävät, mistä on kyse). Oikein rautarouva-Merkel kehaisi kilttiä poikaa. Kenties se virka sieltä Brysselistä tuleekin. Sitten herra on vaan hyvä ja karistaa jaloistaan tämän tuppukylän tomut.


Jutta Urpilainenkin siellä näköjään on halajamassa jotain kivaa pestiä. Kun "Espanjan valtio" ilmoitti tarvitsevansa tukea, oli Jutta Urpilainen pioneerina lupailemassa tukisummia. Ainoana ehtona oli se, että tuki annettaisiin vain Espanjan valtiolle. Uskokoon ken tahtoo. Vakuuteltiinhan sitä vakuuksista Kreikan tukipaketista päätettäessä (milloinkahan Suomi aloittaa rahojen keräämisen kolmanteen tukipakettiin?). Vakuuteltiinhan sitä, ettei Espanja tukipakettia tarvitse. Kuinkas sitten kävikään? Niin ne pankkiirit Espanjan valtion valepuvussa ovelle kolkuttelevat ja loppu onkin jo historiaa. SDP:n voisi myös sanoa viimeistään nyt olevan historiaa. On se kumma, kun pankit ja euro kiinnostavat enemmän, kuin omat kansalaiset ja oma kannatus.


Kun Jutta laulaa työväenlaulujen sijasta Kataisen lauluja, on kysyttävä, miksi SDP ei jo luovu viime vuosisadan retoriikastaan ja sulaudu Kokoomuksen kanssa. Vihreät ja Vasemmistoliitto voisivat sulautua keskenään pehmoporvaripuolueeksi. Vihreillä ei ole muuta puheenaihetta, kuin Halla-aho ja eutanasia, kun taas Vasemmistoliitto elää harmoniassa Kokoomuksen kanssa. Äänestäjien ja pidemmällä tähtäimellä myös eräiden puolueiden edustajien mielenterveydelle sopisi paremmin, kun rehellisesti tunnustettaisiin, ettei Suomessa mitään todellista vasemmisto-oppositiota ole. Äänestäjien ei tarvitsisi aina bipolaarisesti innostua "vasemmiston" valheellisesta retoriikasta ja sitten taas pettyä. SDP:n ja Vasemmistoliiton edustajien ei tarvitsisi skitsofreenisesti poukkoilla oikealta vasemmalle. Käyköhän tosiaan niin, kuin jotkut ovat väläytelleet? Onko Suomessa tulevaisuudessa nykyisten puolueiden sijaan vastakkain konservatiivit ja liberaalit?


Nyt kun Timo Soinia ollaan pommittamassa marginaaliin ("one-linereita laukovaksi hassuksi hepuksi") ja "maahanmuuttokriitikot" ollaan vähitellen hiljentämässä yksi toisensa jälkeen, oikeudenkäynneillä (joissa on myös aavistuksen verran poliittisuutta mukana), voi hallitus jälleen keskittyä täysin voimin toteuttamaan riistopolitiikkaansa. Oliko näistä kyseisistä kriitikoista todellisen vaihtoehdon tarjoajiksi mainostamilleen ongelmille on sitten toinen kysymys. Perussuomalaisten ansioksi voidaan toki lukea se, että he sentään hieman horjuttivat istuvien hallitsijoiden valtaistuimia. Kuitenkin näyttää käyvän siten, että "maahanmuuttokriittisten" voittoisa taival loppuu lyhyeen ja kääntyy heitä itseään, koko puoluetta ja muita vastaan. "Maahanmuuttokriittisten" takia eivät todelliset maahanmuuttokriitikot voi saada ääntään kuuluviin ilman leimautumisen pelkoa. Toiseksi, Perussuomalaiset kokonaisuudessaan ollaan haluttu leimata rasistien puolueeksi jopa Suomen rajojen ulkopuolella. Viime vuoden eduskuntavaaleissa täälläkin puhuttiin pimeyden voimista ja Perussuomalaisten äänestäjät tuomittiin kaikki rasisteiksi.


Nykyisen hallituksen monopoliaseman todistaa se, että kaikki siihen kohdistuva kritiikki saa leiman. Kun leiman on saanut, ei kriitikkoa/vastustajaa tarvitse ottaa todesta. Nykyistä menoa kritisoivat leimataan rasisteiksi, soinilaisiksi impivaaralaisiksi tai äärvasemmistolaisiksi kommunisteiksi. Jos kiltimpiä halutaan olla, voidaan kritiikki leimata huulenheitoksi. Nykyisin ei siis kannata olla aidosti vasemmistolainen, koska se tulkitaan heti äärivasemmistolaisuudeksi. Äärivasemmistolaisuutta ja vasemmistolaisuutta ylipäänsä pidetään täällä Suomessakin pahempana, kuin äärioikeistoa. Lyön vetoa, että Kokoomus pitkässä juoksussa liittoutuisi mieluummin oikeiden natsien, kuin kommunistien kanssa. On se parempi katsoa rasismia ja oikeistolaista epädemokraattisuutta läpi sormien, kuin rikkaan 1% omaisuuden jakamista 99% kanssa. Kannattaa siis olla hyvää pataa Jyrkin kanssa. Kyllä Jyrki antaa sitten luvan muinaisille punaisille iskulauseille aina vaalien alla ja vappuna.


Mitä yhteistä muuten on USA:n entisellä presidentillä, George.W.Bushilla ja Suomen nykyisellä hallituksella? George.W.Bush luokitellaan yhdeksi USA:n historian huonoimmista presidenteistä. Hänen kaudellaan käytiin kaksi sotaa, joista toista käydään edelleen aktiivisesti. Yhdysvaltojen maine sai maailmalla negatiivisia sävyjä sotien ja hämmästyttävän ylimielisyyden myötä. Bush jr:n kaudella myös tuloerot kasvoivat rikkaiden ja köyhien välillä ja taloudellinen kriisi maassa alkoi. Hallituksemme (joka valitettavasti vielä istuu vallassa) on myös tekemässä historiaa. Hallituksemme kaudella hyvinvointivaltion rippeet ollaan ajamassa alas.1800-luku häämöttää. Tuloerot ovat täälläkin päin kasvamassa, kun köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat täällä kovien pelureiden yhteiskunnassa. Isänmaallisuuskaan ei ole ollut kovassa huudossa täällä, kun suomalaisia sotilaita lähetetään miehityssotaan tapettavaksi ja euroa tuetaan hallituksen taholta ennen näkemättömällä innolla. Hintana erityisesti euron tukemiselle ovat ainakin hyvinvointipalveluissa tehtävät leikkaukset ja itsemääräämisoikeuden rippeiden katoaminen. Kyseessä on yksi Suomen historian huonoimmista hallituksista.


Lienee vain ajan kysymys, milloin uussuomettunut Suomi tekee kreikat ja äänestää jonkin aidon natsipuolueen eduskuntaan. Siihen ei varmaankaan mene kauan, kun Suomi kiltisti tukee Kreikkaa ja Espanjaa samalla, kun uusia "potilaita" ilmaantuu. Toistaiseksi hyvinvointipalveluiden olemassaolo on turvattu, eikä suuren maailman kaltaista raadollista jakautumista hyvä- ja vähäosaisiin ole vielä suuresti havaittavissa. Ei siis vielä pelkoa ainakaan kommareista. Ei ole kuitenkaan sanottu etteikö tilanne olisi lähitulevaisuudessa toinen. Uhmamieli tulee toivon mukaan lisääntymään, kuten myös uskottomuus valtiovallalle. Mitä järkeä on esimerkiksi verojen maksamisessa, kun verovarat menevät kasvavassa määrin euroon, pankeille ja eliitin hauskanpitoon? Tässähän melkein mieli alkaa kääntyä suosiolliseksi veronkierrolle. Uhmamieltä odotellessa, sitä vain toivoisi, että media ja niin sanottu oppositio harjoittaisi kritiikkiä Halla-ahon lisäksi välillä muitakin tahoja kohtaan.


PS: Poliittiset päättäjämme ovat antautuneet EU:n ja talousmaailman sätkynukeiksi. EU:n ja talousmaailman sätkynuket edustavat vain EU:ta, talousmaailmaa ja itseään, eivät tavallista kansaa. Alas EU:n ja talousmaailman sätkynuket!




tiistai 5. kesäkuuta 2012

84. Nato ja Suomen sisäiset asiat

Voidaan huomata, että talvi on nyt viimeistään ohitse, kun talviunilta herännyt karhu ärjyy naapureilleen. Suomea varoitettiin jälleen kerran liittymästä Natoon. Suomea on varoitettu ennenkin, enkä usko, että varoitus jäänee viimeiseksi. Suomi ei toki ole ainoa naapuri, jota on varoitettutu. Muun muassa Ukraina, Georgia ja Viro ovat saaneet osansa varoituksista. Mainituista maista viimeksi mainitulla on ollut rohkeutta ja potentiaalia toimia itsenäisesti. Georgiaa ei länsiblokki taas ole halunnut ja Ukraina suuntaa luultavammin mieluummin itään ja Kremliin päin. 


Jos itseltäni kysytään, olisi Suomen järkevämpää pysyä poissa Natosta. En kannata sitä, että Suomalaisia lähetetään yhä kasvavassa määrin Afganistaniin, Irakiin, Iraniin, Libyaan ja muualle imperialististen valloittajien sotia sotimaan. Ei tule missään tapauksessa tukea sellaista väkivaltakoneistoa, jonka johdolla eri maista ryöstetään rikkaudet entisten siirtomaaisäntien tapaan. Olisiko jo aika myöntää, että Afganistan on miehityssotaa ja Suomen valtio on mukana tukemassa imperialistista miehityspolitiikkaa. Suomalaiset joukot välittömästi pois Afganistanista. Ei tule tukea sellaista väkivaltakoneistoa, joka puolustaa rikkaan prosentin etuja jättäen loput 99% oman onnensa nojaan. Menestyvät tai eivät menesty. Oma vika, jos sattuu syntymään väärään kastiin/säätyyn.


En kannata myöskään ainakaan sotilaallista enkä liian läheistä yhteistyötä itäisen naapurin kanssa. Tuo ärjyminen ja Suomen sisäisiin asioihin puuttuminen vie nimittäin maun sellaisista asioista. En siis myöskään kannata Suomen liittymistä mahdolliseen Kiovan tai Minskin liittoon. Siinä sitä oltaisiin yhtä itsenäisiä, kuin Venäjän federaatiosubjektit. Ei tule tukea sortokoneistoa, joka miehittää laittomasti muun muassa Tshetsheniaa ja jolla on kontollaan lukuisia muitakin kansanmurhia (esimerkiksi karjalaiset). Tulevaisuuden Minskin tai Kiovan unionissa ajettaisiin luonnollisesti vain venäläisen eliitin etua (retorisesti: "venäläisten etua") samalla, kun yhteiskunnan "pohjasakka" roikkuu sormien varassa köyhyyskuilun yläpuolella.


Olen jo aikaisemmin todennut, että niin kauan, kuin maailman roistovaltiot (muun muassa Yhdysvallat, Venäjä ja Kiina) hallitsevat, on pienemmillä mailla oltava uskottava itsenäinen puolustus. Puolustusta ei tule ulkoistaa. Se on joko oltava tai sitten se on ajettava alas siten, että suuret maat näyttävät ensiksi esimerkkiä. En usko, että ulkomaiset joukot olisivat niinkään motivoituneita puolustamaan itselleen täysin vieraita alueita. Etenkin kylmästä Suomesta puhuttaessa olisi odotettavissa, ettei Suomi juurikaan apua saisi. Niin sanottu Pohjoinen Ulottuvuus (esimerkiksi Suomi, Ruotsi ja Norja) voisi tulla joiltakin osin kysymykseen. Suomella olisi edelleen pääosin omista joukoista riippuvainen puolustus, mutta Suomi tekisi sotilaallista yhteistyötä muun yhteistyön lisäksi muiden Pohjoismaiden kanssa kasvavassa määrin. 


Vielä muutama sananen sisäisiin asioihin puuttumisesta. Venäjän taannoiset mielenosoitukset ovat vielä melko tuoreessa muistissa. Berlusconimaisen itsevarman Putinin uudelleenvalintaa vastustavat mielenosoittajat käänsivät huomion Venäjälle ja kenties jopa hieman toivat pinnalle sellaistakin näkemystä, että termi "yhtenäinen Venäjä", on vain samannimisen valtapuolueen retoriikkaa. Kun muut valtiot ilmaisivat ymmärryksensä mielenosoittajille, oli kyseessä tietenkin puuttuminen Venäjän sisäisiin asioihin. Mitenkä se sitten eroaa Venäjän asevoimien päällikön lausunnoista? Haiskahtaa melkeinpä sanelupolitiikalta ("jos teette sillä tavalla niin...") ja aika aggressiiviselta tunkeutumiselta Suomen sisäpolitiikkaan. Jos muilla ei ole oikeutta puuttua Venäjän sisäisiin asioihin, ei Venäjälläkään ole oikeutta puuttua muiden maiden sisäisiin asioihin. 


Mitä varten sen kenraalin taas piti varoitella meitä Natoon liittymisestä? Olisi edes sanonut, että: "syöskää jo vallasta nuo omia etujaan ajavat ja joka ilmansuuntaan kumartelevat batistamaiset jeesmiehenne ja rakentakaa uskottava puolustus tai...". Sellainen kritiikki olisi ollut paljon tervetulleempaa.



PS: Poliittiset päättäjämme ovat antautuneet EU:n ja talousmaailman sätkynukeiksi. EU:n ja talousmaailman sätkynuket edustavat vain EU:ta, talousmaailmaa ja itseään, eivät tavallista kansaa. Alas EU:n ja talousmaailman sätkynuket!