fondos para myspace, plantillas, layouts

tiistai 5. kesäkuuta 2012

84. Nato ja Suomen sisäiset asiat

Voidaan huomata, että talvi on nyt viimeistään ohitse, kun talviunilta herännyt karhu ärjyy naapureilleen. Suomea varoitettiin jälleen kerran liittymästä Natoon. Suomea on varoitettu ennenkin, enkä usko, että varoitus jäänee viimeiseksi. Suomi ei toki ole ainoa naapuri, jota on varoitettutu. Muun muassa Ukraina, Georgia ja Viro ovat saaneet osansa varoituksista. Mainituista maista viimeksi mainitulla on ollut rohkeutta ja potentiaalia toimia itsenäisesti. Georgiaa ei länsiblokki taas ole halunnut ja Ukraina suuntaa luultavammin mieluummin itään ja Kremliin päin. 


Jos itseltäni kysytään, olisi Suomen järkevämpää pysyä poissa Natosta. En kannata sitä, että Suomalaisia lähetetään yhä kasvavassa määrin Afganistaniin, Irakiin, Iraniin, Libyaan ja muualle imperialististen valloittajien sotia sotimaan. Ei tule missään tapauksessa tukea sellaista väkivaltakoneistoa, jonka johdolla eri maista ryöstetään rikkaudet entisten siirtomaaisäntien tapaan. Olisiko jo aika myöntää, että Afganistan on miehityssotaa ja Suomen valtio on mukana tukemassa imperialistista miehityspolitiikkaa. Suomalaiset joukot välittömästi pois Afganistanista. Ei tule tukea sellaista väkivaltakoneistoa, joka puolustaa rikkaan prosentin etuja jättäen loput 99% oman onnensa nojaan. Menestyvät tai eivät menesty. Oma vika, jos sattuu syntymään väärään kastiin/säätyyn.


En kannata myöskään ainakaan sotilaallista enkä liian läheistä yhteistyötä itäisen naapurin kanssa. Tuo ärjyminen ja Suomen sisäisiin asioihin puuttuminen vie nimittäin maun sellaisista asioista. En siis myöskään kannata Suomen liittymistä mahdolliseen Kiovan tai Minskin liittoon. Siinä sitä oltaisiin yhtä itsenäisiä, kuin Venäjän federaatiosubjektit. Ei tule tukea sortokoneistoa, joka miehittää laittomasti muun muassa Tshetsheniaa ja jolla on kontollaan lukuisia muitakin kansanmurhia (esimerkiksi karjalaiset). Tulevaisuuden Minskin tai Kiovan unionissa ajettaisiin luonnollisesti vain venäläisen eliitin etua (retorisesti: "venäläisten etua") samalla, kun yhteiskunnan "pohjasakka" roikkuu sormien varassa köyhyyskuilun yläpuolella.


Olen jo aikaisemmin todennut, että niin kauan, kuin maailman roistovaltiot (muun muassa Yhdysvallat, Venäjä ja Kiina) hallitsevat, on pienemmillä mailla oltava uskottava itsenäinen puolustus. Puolustusta ei tule ulkoistaa. Se on joko oltava tai sitten se on ajettava alas siten, että suuret maat näyttävät ensiksi esimerkkiä. En usko, että ulkomaiset joukot olisivat niinkään motivoituneita puolustamaan itselleen täysin vieraita alueita. Etenkin kylmästä Suomesta puhuttaessa olisi odotettavissa, ettei Suomi juurikaan apua saisi. Niin sanottu Pohjoinen Ulottuvuus (esimerkiksi Suomi, Ruotsi ja Norja) voisi tulla joiltakin osin kysymykseen. Suomella olisi edelleen pääosin omista joukoista riippuvainen puolustus, mutta Suomi tekisi sotilaallista yhteistyötä muun yhteistyön lisäksi muiden Pohjoismaiden kanssa kasvavassa määrin. 


Vielä muutama sananen sisäisiin asioihin puuttumisesta. Venäjän taannoiset mielenosoitukset ovat vielä melko tuoreessa muistissa. Berlusconimaisen itsevarman Putinin uudelleenvalintaa vastustavat mielenosoittajat käänsivät huomion Venäjälle ja kenties jopa hieman toivat pinnalle sellaistakin näkemystä, että termi "yhtenäinen Venäjä", on vain samannimisen valtapuolueen retoriikkaa. Kun muut valtiot ilmaisivat ymmärryksensä mielenosoittajille, oli kyseessä tietenkin puuttuminen Venäjän sisäisiin asioihin. Mitenkä se sitten eroaa Venäjän asevoimien päällikön lausunnoista? Haiskahtaa melkeinpä sanelupolitiikalta ("jos teette sillä tavalla niin...") ja aika aggressiiviselta tunkeutumiselta Suomen sisäpolitiikkaan. Jos muilla ei ole oikeutta puuttua Venäjän sisäisiin asioihin, ei Venäjälläkään ole oikeutta puuttua muiden maiden sisäisiin asioihin. 


Mitä varten sen kenraalin taas piti varoitella meitä Natoon liittymisestä? Olisi edes sanonut, että: "syöskää jo vallasta nuo omia etujaan ajavat ja joka ilmansuuntaan kumartelevat batistamaiset jeesmiehenne ja rakentakaa uskottava puolustus tai...". Sellainen kritiikki olisi ollut paljon tervetulleempaa.



PS: Poliittiset päättäjämme ovat antautuneet EU:n ja talousmaailman sätkynukeiksi. EU:n ja talousmaailman sätkynuket edustavat vain EU:ta, talousmaailmaa ja itseään, eivät tavallista kansaa. Alas EU:n ja talousmaailman sätkynuket!

Ei kommentteja: