fondos para myspace, plantillas, layouts

torstai 14. kesäkuuta 2012

85. Pallo hukassa

Kuka sanoo, ettei Suomella valinnanvaraa piisaa? Suomella, EU:n uskollisella alamaisella on vapaus valita vaikka mistä. Voimme esimerkiksi vapaasti valita lahjoitammeko rahaa "Espanjaan" (pankeille) vai annammeko jälleen uuden tukipaketin "Kreikalle". Nyt Katainenkin on saanut kiitosta Berliinissä (valitettavasti lähteeni perustuu ainoastaan kyseiseen (12.6.2012) Yle teksti tv:n artikkeliin. Ne, jotka näkivät, tietävät, mistä on kyse). Oikein rautarouva-Merkel kehaisi kilttiä poikaa. Kenties se virka sieltä Brysselistä tuleekin. Sitten herra on vaan hyvä ja karistaa jaloistaan tämän tuppukylän tomut.


Jutta Urpilainenkin siellä näköjään on halajamassa jotain kivaa pestiä. Kun "Espanjan valtio" ilmoitti tarvitsevansa tukea, oli Jutta Urpilainen pioneerina lupailemassa tukisummia. Ainoana ehtona oli se, että tuki annettaisiin vain Espanjan valtiolle. Uskokoon ken tahtoo. Vakuuteltiinhan sitä vakuuksista Kreikan tukipaketista päätettäessä (milloinkahan Suomi aloittaa rahojen keräämisen kolmanteen tukipakettiin?). Vakuuteltiinhan sitä, ettei Espanja tukipakettia tarvitse. Kuinkas sitten kävikään? Niin ne pankkiirit Espanjan valtion valepuvussa ovelle kolkuttelevat ja loppu onkin jo historiaa. SDP:n voisi myös sanoa viimeistään nyt olevan historiaa. On se kumma, kun pankit ja euro kiinnostavat enemmän, kuin omat kansalaiset ja oma kannatus.


Kun Jutta laulaa työväenlaulujen sijasta Kataisen lauluja, on kysyttävä, miksi SDP ei jo luovu viime vuosisadan retoriikastaan ja sulaudu Kokoomuksen kanssa. Vihreät ja Vasemmistoliitto voisivat sulautua keskenään pehmoporvaripuolueeksi. Vihreillä ei ole muuta puheenaihetta, kuin Halla-aho ja eutanasia, kun taas Vasemmistoliitto elää harmoniassa Kokoomuksen kanssa. Äänestäjien ja pidemmällä tähtäimellä myös eräiden puolueiden edustajien mielenterveydelle sopisi paremmin, kun rehellisesti tunnustettaisiin, ettei Suomessa mitään todellista vasemmisto-oppositiota ole. Äänestäjien ei tarvitsisi aina bipolaarisesti innostua "vasemmiston" valheellisesta retoriikasta ja sitten taas pettyä. SDP:n ja Vasemmistoliiton edustajien ei tarvitsisi skitsofreenisesti poukkoilla oikealta vasemmalle. Käyköhän tosiaan niin, kuin jotkut ovat väläytelleet? Onko Suomessa tulevaisuudessa nykyisten puolueiden sijaan vastakkain konservatiivit ja liberaalit?


Nyt kun Timo Soinia ollaan pommittamassa marginaaliin ("one-linereita laukovaksi hassuksi hepuksi") ja "maahanmuuttokriitikot" ollaan vähitellen hiljentämässä yksi toisensa jälkeen, oikeudenkäynneillä (joissa on myös aavistuksen verran poliittisuutta mukana), voi hallitus jälleen keskittyä täysin voimin toteuttamaan riistopolitiikkaansa. Oliko näistä kyseisistä kriitikoista todellisen vaihtoehdon tarjoajiksi mainostamilleen ongelmille on sitten toinen kysymys. Perussuomalaisten ansioksi voidaan toki lukea se, että he sentään hieman horjuttivat istuvien hallitsijoiden valtaistuimia. Kuitenkin näyttää käyvän siten, että "maahanmuuttokriittisten" voittoisa taival loppuu lyhyeen ja kääntyy heitä itseään, koko puoluetta ja muita vastaan. "Maahanmuuttokriittisten" takia eivät todelliset maahanmuuttokriitikot voi saada ääntään kuuluviin ilman leimautumisen pelkoa. Toiseksi, Perussuomalaiset kokonaisuudessaan ollaan haluttu leimata rasistien puolueeksi jopa Suomen rajojen ulkopuolella. Viime vuoden eduskuntavaaleissa täälläkin puhuttiin pimeyden voimista ja Perussuomalaisten äänestäjät tuomittiin kaikki rasisteiksi.


Nykyisen hallituksen monopoliaseman todistaa se, että kaikki siihen kohdistuva kritiikki saa leiman. Kun leiman on saanut, ei kriitikkoa/vastustajaa tarvitse ottaa todesta. Nykyistä menoa kritisoivat leimataan rasisteiksi, soinilaisiksi impivaaralaisiksi tai äärvasemmistolaisiksi kommunisteiksi. Jos kiltimpiä halutaan olla, voidaan kritiikki leimata huulenheitoksi. Nykyisin ei siis kannata olla aidosti vasemmistolainen, koska se tulkitaan heti äärivasemmistolaisuudeksi. Äärivasemmistolaisuutta ja vasemmistolaisuutta ylipäänsä pidetään täällä Suomessakin pahempana, kuin äärioikeistoa. Lyön vetoa, että Kokoomus pitkässä juoksussa liittoutuisi mieluummin oikeiden natsien, kuin kommunistien kanssa. On se parempi katsoa rasismia ja oikeistolaista epädemokraattisuutta läpi sormien, kuin rikkaan 1% omaisuuden jakamista 99% kanssa. Kannattaa siis olla hyvää pataa Jyrkin kanssa. Kyllä Jyrki antaa sitten luvan muinaisille punaisille iskulauseille aina vaalien alla ja vappuna.


Mitä yhteistä muuten on USA:n entisellä presidentillä, George.W.Bushilla ja Suomen nykyisellä hallituksella? George.W.Bush luokitellaan yhdeksi USA:n historian huonoimmista presidenteistä. Hänen kaudellaan käytiin kaksi sotaa, joista toista käydään edelleen aktiivisesti. Yhdysvaltojen maine sai maailmalla negatiivisia sävyjä sotien ja hämmästyttävän ylimielisyyden myötä. Bush jr:n kaudella myös tuloerot kasvoivat rikkaiden ja köyhien välillä ja taloudellinen kriisi maassa alkoi. Hallituksemme (joka valitettavasti vielä istuu vallassa) on myös tekemässä historiaa. Hallituksemme kaudella hyvinvointivaltion rippeet ollaan ajamassa alas.1800-luku häämöttää. Tuloerot ovat täälläkin päin kasvamassa, kun köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat täällä kovien pelureiden yhteiskunnassa. Isänmaallisuuskaan ei ole ollut kovassa huudossa täällä, kun suomalaisia sotilaita lähetetään miehityssotaan tapettavaksi ja euroa tuetaan hallituksen taholta ennen näkemättömällä innolla. Hintana erityisesti euron tukemiselle ovat ainakin hyvinvointipalveluissa tehtävät leikkaukset ja itsemääräämisoikeuden rippeiden katoaminen. Kyseessä on yksi Suomen historian huonoimmista hallituksista.


Lienee vain ajan kysymys, milloin uussuomettunut Suomi tekee kreikat ja äänestää jonkin aidon natsipuolueen eduskuntaan. Siihen ei varmaankaan mene kauan, kun Suomi kiltisti tukee Kreikkaa ja Espanjaa samalla, kun uusia "potilaita" ilmaantuu. Toistaiseksi hyvinvointipalveluiden olemassaolo on turvattu, eikä suuren maailman kaltaista raadollista jakautumista hyvä- ja vähäosaisiin ole vielä suuresti havaittavissa. Ei siis vielä pelkoa ainakaan kommareista. Ei ole kuitenkaan sanottu etteikö tilanne olisi lähitulevaisuudessa toinen. Uhmamieli tulee toivon mukaan lisääntymään, kuten myös uskottomuus valtiovallalle. Mitä järkeä on esimerkiksi verojen maksamisessa, kun verovarat menevät kasvavassa määrin euroon, pankeille ja eliitin hauskanpitoon? Tässähän melkein mieli alkaa kääntyä suosiolliseksi veronkierrolle. Uhmamieltä odotellessa, sitä vain toivoisi, että media ja niin sanottu oppositio harjoittaisi kritiikkiä Halla-ahon lisäksi välillä muitakin tahoja kohtaan.


PS: Poliittiset päättäjämme ovat antautuneet EU:n ja talousmaailman sätkynukeiksi. EU:n ja talousmaailman sätkynuket edustavat vain EU:ta, talousmaailmaa ja itseään, eivät tavallista kansaa. Alas EU:n ja talousmaailman sätkynuket!




Ei kommentteja: