fondos para myspace, plantillas, layouts

maanantai 18. kesäkuuta 2012

86. Jumalat ovat oikullisia

Ennen vanhaan vallanpitäjien oli kovin helppoa perustella kansalaisille tekemisiään. Ennen vanhaan riitti vain, että sanoi olevansa syntyisin jumalista. Kyllähän nyt jumalten jälkeläinen varmasti tiesi, mitä teki, eikä hänen tekemisiinsä tarvinnut puuttua. Muinaiset hallitsijat saivat tehdä, mitä halusivat, riitti, että sanoi olevansa jumalista. Kyllähän se vähän epäoikeudenmukaiselta tuntui, mutta eihän jumalten jälkeläisten suvereniteettia sovinnut loukata. Jumalathan olisivat voineet vihastua siitä. Toki on myös muistettava, että hallitsijan ylipapit saattoivat myös pitää kontrollia tavalliseen kansaan (ja maalliseen hallitsijaan) vedoten jumalten tahtoon ja edustavansa jumalten tahtoa maan päällä. Kannatti siis toimia, kuten vallanpitäjät jumalat sanoivat, niin jumalat palkitsivat kuuliaiset ihmiset suotuisilla ilmoilla.


Keskiajalla taas vallanpitäjät (pääasiassa kirkko ja paavi) saattoivat vedota Jumalaan. Käytännössä mitään muutosta vallanpitäjien ja kansan suhteessa ei tapahtunut; vallan väline vain vaihtui polyteismista monoteismiksi. Nyt paavi toteutti Jumalan tahtoa maan päällä. Paavi olikin aika pitkälti suvereeni vallankäyttäjä, joka saattoi uhkailla kaikkia niskureita (jotka uskalsivat esimerkiksi käydä katsomassa kiertelevien viihdyttäjien huvituksia) Helvetillä. Helvetin lieskoja pelkäävät eivät siis juurikaan uskaltaneet kritisoida paavin suveriniteettia. Monin paikoin myös kuningas joutui tottelemaan paavin ("Jumalan edustajan") sanaa tai joutui vähintäänkin tekemään myönnytyksiä. Kyllähän elämä maan päällä oli kovaa, mutta silti oli siis järkevää tehdä, kuten vallanpitäjät Jumalan edustajat sanoivat, jotta Jumala palkitsisi kuuliaisuuden paikalla Taivaassa.


Nyt, kun "Jumala on kuollut", ovat markkinavoimat ottaneet muinaisten jumalten paikan. Markkinat (joilla kuulemma on minun kasvoni), määräävät käytännössä kaikesta. Todellisuudessahan markkinavoimien takana ovat sijoittajat, tuottajat ja pankkiirit, jotka tässä maailmassa päättävät, mitä tehdään. Tavalliseen kansaan ei valitettavasti enää uppoa se, että joku olisi jumalista lähtöisin tai toteuttaisi Jumalan tahtoa (jonka olemassaolo halutaan jopa kieltää). Nykyisin ei siis ole muotia sanoa "voi Luoja". Paljon muodikkaampaa on sanoa "no johan nyt on markkinat". Markkinavoimat (jumalat) pitävät suvereenia valtaa. Mitään suurta eroa markkinavoimilla ja muinaisilla jumalilla ei ole. Kenties se "markkinoilla on sinun kasvosi"-retoriikka on tuonut jonkinlaista muutosta. Kuuliaisille orjille Arvon kuluttajille halutaan uskotella, että heillä on mahdollisuus vaikuttaa lompakoillaan ja näin ollen jumalat retoriikassaan jakavat voimansa tavallisten kuolevaisten kanssa.. Markkinavoimat (eli sijoittajat, pankkiirit ja tuottajat) ovat kuitenkin ne, jotka tuovat tuovat vaurautta palvelijoilleen, kunhan palvelevat uskollisesti. 


Helvetillä ja kurjuudella uhkailu toimii kuitenkin edelleen. Missään nimessä markkinavoimia (noita moderneja jumalia) ei tulisi kritisoida eikä heidän toimintaansa tulisi rajoittaa. Jos jumalten tahdosta poiketaan, jumalat syöksevät ihmiset kurjuuteen. Tulee lama, taloudellinen romahdus, elintason putoaminen. Kuka nyt sellaista helvettiä haluaisi? Sehän olisi Helvetin lieskoihin verrattavaa kidutusta. 


Nuo markkinat ovat niitä, jotka reagoivat muun muassa siihen, onko vallassa oikeistolainen vai vasemmistolainen presidentti. Jos valtaan pääsisi kamala vasemmistolainen (kamala v-sana) tai jos tehtäisiin jotain muuta jumalten tahdon vastaista, pörssikurssit kääntyisivät välittömästi laskuun, samaten talous. Sijoittajat pakenisivat välittömästi sellaisesta saastaisesta impivaaraneukkulapohjoiskoreasta. Vasemmistolainen vaihtoehtohan loukkaisi jumalten tahtoa. Se uskaltaisi muun muassa vaatia jumalten omistamien mineraalien kansallistamista. Eihän sellainen nyt kävisi päinsä. Vähän kiitosta nyt jumalille, kiitos. Jumalat (joilla on myös minun kasvoni) tuovat vaurautta meille kaikille. Kyllähän siinä joku saa vähän vähemmän, mutta kaikella on hintansa ja elämä on.


 Jos taas tehdään, kuten jumalat haluavat, pörssikurssit nousevat välittömästi ja talous myös. Ihmisten hyvinvointi nousee jälleen, kun sijoittajia virtaa maahan. Täytyy siis tehdä, kuten markkinat tai markkinoiden talutusnuorassa kulkevat poliitikot sanovat, niin kaikki päättyy ja jatkuu hyvin. Olemme saaneet lukea uutisia kyllästymiseen asti siitä, kuinka pörssikurssit kääntyivät esimerkiksi Aasiassa nousuun, kun tieto Espanjan "pelastuspaketista" tuli ilmi. Markkinavoimat ovat mielissään myös, nyt, kun kreikkalaiset kääntyivät säästöjen ja saastojen kannalle


Näillä hienovaraisilla vihjeillä ("pörssikurssit kääntyivät nousuun/laskuun", "on pakko tehdä näin, tai kriisi leviää jne.") halutaan näyttää, mitä jumalat tykkäävät tehdyistä päätöksistä. Talousuutiset ja poliitikkojen (jumalten sanansaattajien/orjien) sanat ovat jumalten sanaa. Jumalat voivat nostaa palvelijansa korkeuksiin ja syöstä hänet saman tien kurjuuteen. Jumalat ovat oikullisia. Tehkäämme siis, kuten jumalat sanovat, niin kenties me tavalliset kuolevaisetkin pääsemme kohti korkeuksia.


PS: Poliittiset päättäjämme ovat antautuneet EU:n ja talousmaailman sätkynukeiksi. EU:n ja talousmaailman sätkynuket edustavat vain EU:ta, talousmaailmaa ja itseään, eivät tavallista kansaa. Alas EU:n ja talousmaailman sätkynuket!Ei kommentteja: