fondos para myspace, plantillas, layouts

perjantai 1. huhtikuuta 2011

36. Vaalit 2011

Tänä vuonna saamme nähdä ainakin 2 varmaa kevään alkamisen merkkiä; lumien ja jäiden lähdöt sekä vaalit. Kylmän talven väistyessä vähitellen katujamme ovat värittämässä koirankakkojen lisäksi vaalimainokset. Yritä siinä sitten päättää, ketä (huijaria) äänestäisi. Yksi lupaa ”paremminvointivaltiota”, toinen puhuu kodista, uskonnosta ja isänmaasta. Itse olen alkanut pohtia yhä kasvavassa määrin kansalaisten äänestyshalukkuutta. Vuodesta toiseen sama juonikaava toistuu, eikä lopulta ketään aidosti kiinnosta kansalaisen asiat, tai jos jotakuta kiinnostaa, hän jää marginaaliin. Perussuomalaiset eivät ole tässä poikkeus, tervemenoa keskustaoikeistoon.


Pienet puolueet saattavatkin olla tosissaan; esimerkiksi joku Itsenäisyyspuolue, Marxia siteeraava vasemmistolainen SKP tai jopa oikeasti uskottava Vihreä puolue, mutta ne kaikki jäävät marginaaliin pystymättä vaikuttamaan asioihin nykyisessä järjestelmässä. Miksi siis legitimoida nykyinen järjestelmä? Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuisi, jos kaikki ihmiset jättäytyisivät kotiin. Itse pitäisin sellaista vaihtoehtoa parempana, kuin äänestämistä. Pitäisikö kuitenkin vielä kerran yrittää kiinnostua, ihan läpällä? Voisin esimerkiksi äänestää jotain äärimmäisen marginaalia tahoa (esim. Köyhien Asialla r.p.) tai sitten ihan vittumaisuuttaan jotain pienen vähemmistön etuja ajavaa puoluetta (esim. RKP).


Tulevia vaaleja ”jännittäessä” olen myös huomannut kokonaisen aikakauden muutoksen. Vaaleja kohti astellessamme olemme taantuneet sekä taloudellisesti että aatteellisesti. Selvää on, että tulevissa vaaleissa kilpaillaan konservatiivisuudesta. Nykyinen aikakausi on mielenkiintoinen yhdistelmä vanhaa ja uutta; haikaillaan paluuta Kekkosen aikaan, käydään kielikiistoja ja haikailevat jotkut jopa vanhan ajan maanpuolustukseenkin. Tulemmeko näkemään uusien raittiusliikkeiden, kieltolakia ajavien tahojen ynnä muiden moralististen tahojen nousun? Tullaanko tulevaisuudessa kieltämään esimerkiksi Petri Nygårdin ”Selvä päivä” ynnä muut juominkeihin viittaavat laulut?


Maahanmuutto on toki, ikävä kyllä, yksi keskeisimpiä kysymyksiä vaaleissa. Paljon hälyttävämmät asiat (kuten holtiton kapitalismipolitiikka ja eriarvoisuusvaltion nousu, syrjäseutujen unohtaminen ynnä muut jo aikaisemmin mainitsemani ongelmat) jäävät taka-alalle tämän uusnellmannilaisuuden aikakaudella. Välillä turhautuessani tekisi mieli alkaa jälleen hommawatchailla. Siihen tuskin kuitenkaan enää palaan. Muutenkaan maahanmuuttokeskustelu ei itseäni enää kiinnosta niin paljon, kuin aiemmin. Kuitenkin se tulee pysymään yhtenä kiinnostuksen kohteenani ja pyrin seuraamaan, mitä kaikkea mahdollisia lieveilmiöitä tulemme näkemään vaalien alla ja vaalien jälkeen. Olen myös tehnyt eräänlaisen tiivistelmän nykyisestä maahanmuuttokeskustelusta, johon itsekin otin aktiivisesti osaa omalla tavallani. Koska rap on lukiosta saakka ollut lähellä sydäntäni, humoristinen tiivistelmä on luonnollisesti riimitetyssä muodossa. Elikkä, keskustelun osapuolina ovat vastakkaisia leirejä edustavat henkilöt. Etäisesti minua on inspiroinut rap-artisti Ice Cuben ja naisartisti Yo-Yon taannoinen leikkimielinen sananvaihto:
Osapuolina: Vassaripaska (VP) ja Homonatsi (HN), lisäksi piipahtamassa käy Random MokuttajaVP: Homonatsi, Homonatsi, miks sä oot tollanen vitun homonatsi?!/ Hitler kuoli jo ’45, mikset jo kuole sinäkin siis?/ Sua ei tääl Suomes kaivata, paskaa saisit puistosta raivata!/HN: Vassaripaska, Vassaripaska, miks sä oot tollanen vassaripaska?/ Ei sun juttujas kukaan tääl jaksa, argumentteinas on Hitlerin Saksa/ Vihervassariämmätkin tarvii raavasta miestä/ Vituttaaks ku naiseskin saa kiksei punaniskaisten duunareiden hiestä?/VP: Yritätte työväenliikkeen omii ja tehä natseist salonkikelposen somii/ Vitun populisti, aivoissas on hakaristi!/ Persut viel hajoo ennenku ne kerkii näkee aamun kajoo/ Silloin sinä ja kumppaniskin sulaudutte oikeiston koneistoon!/HN: Älä itke oikeistodemari, sulle kelpaa vaan bemari/ Lasiin syljet ja veronmaksajii nyljet/ Aatetovereines juotte samppanjaa vähintään kristallilasista/ Kato ittees, oot vahinkolapsi, joka ennen veti hasista/VP: Iteki aikanaan eduskunnas veronmaksajan leipää syöt/ Jonkun täytyy myös silloin hoitaa ne dissatut työt/ Kuka sit hoitaa kaikki paskaduunit, kun ootte kärränny hommalaisten kaa tänne polttouunit??/HN: Nyt valoi päälle, ajat meit heikolle jäälle/ En kaipaa etnist värinää, enkä pommien tärinää/ Mä sut peittelen, totisesti peittoon/ Enkä tarvii siihen ees torkkupeittoo/ Sinä ja kiljupunkkaris voitte mennä litkimään keittoo/ Tulkaa sit kattoo turvapaikkaturistien ulosheittoo!/Random Mokuttaja: Maahanmuuttokriittiset haluu katkoo mokuttajien siittimet/ Mokut ei saa enää lisääntyy, ku persut haluu tääl rauhas ikääntyy/
HN: Menes nyt siitä senkin Niemisen Jiri, femakkojen piri/ Sunlaisten käy huonosti, kun vaaleis alkaa loppukiri/ Onneks ei huhtikuun jälkeen enää tartte kattoo ku thorslaiset mokaa/ Teidät pitäis karkottaa sinne, mis jengi kasvattaa kokaa/VP: En kaipaa Pohjois-Koreaa, enkä sääty-Suomee täynnä ruttoo ja koleraa/ Haluat et Suomest tulee suljettu, vaik täl pallol on jo sukupolvii kuljettu/ Tänne pitäis myös saada kunnon poliisiratsiat, jotta paljastettais teidät sisulaiset natsisiat!/HN: Älä sinä kisu tuu mulle kertoo mikä on Suomen Sisu!/ Sulle fasismii on jokainen vitsakimppu ja risu/ Sun ja salaliittotovereides on turha leikkii tuomaria/ Jonkun täytyy tehä jotain ennen kuin Suomest aletaan tehdä Suomaliaa!/VP: Nyt tais mopo hieman karata, kannattaisko aika osastolle varata?/ Kuuntele ittees!/ Jos te pääsisitte valtaan, maapalloo kutsuttas täällä litteeks!/ Oot viisvitonen, et varmaan ees tiedä, mikä on kampa/ (HN: mene sinä vittu sinne, missä kasvaa pampa!) VP: Oot henkisesti rampa, sulle Tarjan laki on Sharia-laki/HN: Isäs oli, ku sua teki ja äitis viel sua synnyttäessä/ Taisit saada tärähdyksen lapsuutes pyllymäessä/ Ymmärrä nyt kommari et nää asiat kaipaa huomioo/ En halua Eurabiaa, pahinkaan rikollinen ei ansaitse islamilaisen käräjäoikeuden tuomioo!/VP: Nyt äkkii tänne valkotakkiset hakemaan nää propellilakkiset/ Pelottavaa kun näät kaikkialla punaista/ (HN: ite vittu haluat puumanaista!) VP: Pelkäät kaikkee venäläistä ja kuubalaista/ Taitaa taustalla olla rikkinäinen koti, et varmaan ees tiedä, kuka oli sun mutsi/ (HN: en ainakaan pelkää kohdata tosiasioit, enkä kätke päätäni maahan kuin strutsi!)HN: Tää keskustelu meni sivuraiteille, mene skeittarikamujes kaa hyppimään kaiteille!/ Et osaa muuta, kuin päällehuuteluu/ suomalainen monokulttuuri kelpaa mulle ilman poskisuuteluu/ (VP: Kalkkis!) HN: Toisinajattelijoiden stalkkis!/ (VP: Mee nyt lataamaan palkkis!)VP: Eläkeikä häämöttää ihan nurkan takana/ Nykyaikaisen miehen kauneusihanne ei enää ole kristillinen blondi, joka on kalpea, kuin lakana/ (HN: Senkin punainen pakana!)HN: En tuohon ansaasi lankea, on argumenttisi perin kankea/ Kun demokratia voittaa, punaiset pimahtaa (VP: ja Pentti Oinonen simahtaa) HN: Jussi Halla-aho suunnan näyttää (VP: ja haluis verorahoi luksukseen käyttää) HN: James Hirvisaari on syyttä suotta joutunut valoon huonoon (VP: eihän se muuta halunnut, kuin antaa ”kikkarapäälle” kuonoon!) HN: Ja muistakaa kaikki, EU vie turmioon! (VP: antaudutaan siis kaikki talvisodan hengessä Soini-hurmioon!)Hyvää aprillipäivää!PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

Ei kommentteja: