fondos para myspace, plantillas, layouts

lauantai 16. huhtikuuta 2011

37. Vielä vaaleista

Kohta on aika täyttää kansalaisvelvollisuus. Sanotaan, että äänestäminen on etuoikeus. Sanotaan, että jos ei äänestä, ei myöskään ole oikeutta kritisoida vaalien jälkeistä menoa. Näyttääkin siltä, että kansalaiset ovat aktivoituneet pitkästä aikaa. 1990-luku ja 2000-luvun alku olivat synkkiä aikoja vaalien kannalta. Kansaa ei juurikaan kiinnostanut antaa ääniänsä harakoille, joskus Aku Ankalle kylläkin. Vuotta 2003 lukuun ottamatta, esimerkiksi lähiöiden asukkaat ymmärsivät arvonsa, eivätkä halunneet heittää ääniään hukkaan. Vuoteen 2011 tultaessa äänestysinnossa on tapahtunut täyskäännös. Ääniä ollaan jälleen tarjoamassa harakoille.

En ole juurikaan käynyt katsastamassa vaalihuumaa, yhtä vihreää tyyppiä jututin Jyväskylässä. Palatessani Vantaalle yön pimeinä tunteina, kävin linja-autoa odotellessani katsastamassa vaalimainoksia. Hymyillen spottasin niistä jopa yhden tutun ja muutaman julkkiksen. Mietin pirullisesti mielessäni: "Mahtaa poikia Helsingissä ja muualla (kuin Uudellamaalla) vituttaa, kun eivät voi äänestää Soinia. Minä voisin, lällällää!" Pian tämäkin leikki on ohi, mainokset kerätään talteen ja kadut näyttävät alastomilta. Itseäni on myös alkanut kiinnostaa se, kuinka paljon politiikan jehovan todistajat ovat kerjänneet (osuva ilmaus poliitikoista kerjäläisinä lainattu Juha Mäki-Ketelältä) roskapostikampanjoilleen. Jussi Halla-aho on tienannut kiitettävästi kuten kaikki muutkin keskustaoikeistolaispopulistiset rahapussisedät ja maailmantuhoajat. Ainakin on varaa tehdä kunnon mainoksia ja siinä sivussa, no, jotain muuta... Vaikka en Vihreitä äänestä, mielestäni Anne Sinnemäki ansaitsee kunnioitusta siitä, että maksoi kampanjansa omasta pussistaan.


Kuka voittaa vaalit; keskustaoikeistolaispopulistiset maailmantuhoajat, cityvihreiden yleispuolue, vaiko vasemmisto? Keskustaoikeistolaispopulistisessa rintamassa on siipi (Perussuomalaiset), joka osaa puhua ymmärrettävällä kielellä ja osaa puhua myös sellaisista asioista, jotka ovat tavallista kansaa lähellä. Lopuilla rintaman edustajilla puheet sen sijaan keskittyvät monin paikoin "suurempiin" ja "tärkeimpiin" asioihin, kuten EU:hun ja ydinvoimaan (joka muuten on kivaa, jee jee!). Muut julistivat erilaisuuden rikastuttavasta vaikutuksesta ja joku muisti mainita ihmisyyden merkityksen. Maahanmuuttokriittiset myöhäisteinit ovat päässeet pitkälle tavoitteessaan. Teini-ikäisen logiikalla lähdettiin liikkeelle; "kyl mä saan kirjottaa kikkarapää ja saan myös fantasioida vihervassariämmien raiskauksesta julkisesti, Suomes on sananvapaus, vai oletko fasisti-natsi?!". Olemmeko saamassa hallitusvastuuseen rajojaan koettelevat teinit, joiden toiminnoissa on ollut myös häivähdys koulukiusausta?


Nämä vaalit ovat myös inspiroineet minua. Olen tullut siihen lopputulokseen, että puolueen perustaminen kannattaa. Ilmoitankin perustavani oman puolueen, jonka nimeksi tulee "Keltaiset". Keltaiset on yleispuolue, jonka tavoitteena on tuoda hymyä ja lämpöä tänne Pohjolaan. Ohessa muutamia kohtia tulevaan puolueohjelmaan:
KELTAISTEN PUOLUEOHJELMA (logona: suuri keltainen hymynaama)YleistäKeltaiset on yleispuolue, jonka tavoitteena on tuoda iloa ja lämpöä kylmään ja pimeään Pohjolaan. Suomalaiset elävät modernia pimeää keskiaikaa. Materialistisessa maailmassa eletään protestanttisen työetiikan mukaan (rukoile markkinavoimien puolesta ja tee työtä) ja odotellaan, että vielä joskus päästäisiin siihen materialistiseen paratiisiin. Keltaisten tavoitteena on opettaa ihmisiä elämään hetkessä ja hyväksymään vallitsevat tosiasiat hymyssä suin. Tavoitteenamme on opettaa ihmiset hyväksymään kohtalonsa ja tyytymään asemaansa vailla katkeruutta.

Esikuvamme ja suunnannäyttäjämme
Aristoteles ja myönteisyyden ideologia, johon on yhdistetty ripaus hindulaisuutta kastineen päivineen.
MottojammeJuhani Tammista mukaillen; keskity vain ja ainoastaan suoritukseen. Unohda haaveesi, kaikilla on oma paikkansa tässä maailmassa. Suutari pysyköön lestissään.

Tosiasioiden hyväksyminen ei ole alistumistaSe on nöyryyttä ja kunnioitettavaa. Roskakuski ei syntynyt roskakuskiksi turhan päiten. Rohkaisemme ihmisiä olemaan kiitollisia siitä, mitä heillä sillä hetkellä on. Emme rohkaise ihmisiä haaveilemaan liikoja, koska se johtaa ennen pitkää tyytymättömyyteen.

Maailman ei tarvitse olla synkeän ikävä
Se voi olla paljon valoisampi, kuin osaamme kuvitellakaan. Tähtäämme siihen, että kaikissa julkisissa laitoksissa ja muissa paikoissa opetetaan mm. naurujoogaa. Ehdotamme myös ajoittaisia rentoutusharjoituksia suoritettaviksi tällaisina stressaavina aikoina.

Järjestelmä ei ole kasvoton koneSe pitää huolta sinusta ja minusta. Jo John F Kennedy sen sanoi: "Ask not what your country can do for you but what you can do for your country." Kukaan ei voi kiistää sitä tosiasiaa, että nykyinen markkinatalous on tuonut talouskasvua ja materiaalista hyvinvointia. Tämän vuoksi on myös perusteetonta pitää nykyistä palkkajärjestelmää pystyssä. Palkan pyytäminen on loukkaus sinua palvelevaa järjestelmää kohtaan. Markkinoilta kertynyt vauraus on riittävän suurta, joten epäitsekkäät ja uhrautuvat johtajat varmasti lahjoittavat teille halutessaan ylimääräisen vaurauden. Johtajilta saadut lahjat eivät kuitenkaan saa olla itseisarvo, joiden vuoksi rehkitään. Työ itsessään on palkinto.

Hyvinvointikampanjastamme
Palkkatyöhön tottuneille työntekijöille palkkajärjestelmän kaataminen saattaa olla hyvinkin raskasta. He saattavat hetkellisesti masentua. Tämän vuoksi puolueemme valjastaa optimisteja viihdyttämään työntekijöitä ja ohjaamaan työntekijöiden ajatukset myönteiseen suuntaan. Kampanjoimme mm. "Don't Worry, Be Happy"-kappaleen tahdissa.Ajamme myös kaikenlaisten tarpeettomien "hyvinvointi"palveluiden alasajoa. Emme tue medikalisaatiota, emmekä valkotakkista tohtorointia. Me luotamme fyysisen työn ja positiivisen elämänasenteen parantavaan voimaan. Vanhuksille, jotka kaipaavat menneisiin aikoihin, muistutamme, kuinka paljon hyvää heidä panoksellaan olemme saaneet aikaan ja kuinka paljon heidänkin panostaan vielä tarvitaan työyhteisöissä. Emme rohkaise vanhuksia eläköitymään, koska eläkeikä on hukkaan heitettyä ja yksinäistä aikaa.

Maahanmuutto
Maahanmuutto ei ole ongelma. On tärkeää, että saamme lisää työvoimaa pitämään järjestelmää pystyssä. Integraatiopolitiikkaa ei tarvita. Riittää, kun hyväksyy kaikki eteen tulevat tosiasiat valittamatta. Maahanmuuttokriittisyys on tyytymättömyyttä vallitseviin olosuhteisiin, emme siis suosittele ryhtymään maahanmuuttokriittiseksi. Emme myöskään suosittele toista ääripäätä, me tyydymme nykyiseen systeemiin.Ääni meille


On ääni myönteisyydelle. Kun äänestät meitä, teemme kaikkemme arjen viihtyvyyden lisäämiselle. Me pidämme huolen siitä, että yhteiskuntaamme kehitetään parempaan suuntaan. Kannustamme ihmisiä nauttimaan tästä hetkestä ja iloitsemaan pienistä asioista. Jos haluatte heittäytyä pois alati eteenpäin kulkevasta kehityksestä sekä menneisyyteen tuijottamisesta, Keltaiset on oikea valinta. Anna äänesi meille, vastalahjana saat hymyä ja tyytyväisyyttä elämääsi. Keskity hetkeen!PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.


Ei kommentteja: