fondos para myspace, plantillas, layouts

maanantai 18. huhtikuuta 2011

38. Ja vielä kerta kiellon päälle

Päätin vielä sitten jäädä jumittamaan vaaleista. Huolimatta siitä, että tämä oli ilmassa, oli tulos mielestäni yllättävä. Eilisiä tunnelmia vertaisin vanhempieni tunnelmiin viime presidentinvaalien jälkeen, kun Tarja Halonen valittiin Sauli Niinistön sijasta. Lisäksi tunsin, että nyt ei mikään ole kuin ennen. Tunsin, että pysyvä muutos on tapahtunut, en tiedä onko se hyvä vai huono asia. Vaikka tulos oli kaikessa odottamattomuudessaan yllättävä, itseäni yllätti enemmänkin Perussuomalaisten pilviin kohonnut ylimielisyys. Toivotaan, etteivät perussuomalaiset sorru liikaan ylimielisyyteen. Juurihan näimme, mitä ylimielisyys teki konsensuspolitiikalle.






Toisena yllättävänä asiana pidän SDP:n nousua. SDP:n kannatus oli vielä hetki sitten niin alhaalla, kuin olla voi. Eero Heinäluoman karisma ei aiemmin purrut ja Jutta Urpilaisen "yes we can"-lainaus ja "maassa maan tavalla"-lainaus ei iskenyt. Mielenkiintoinen hallitus joka tapauksessa muodostumassa. Porvareiden ja oikeistopopulistien väliin änkesi SDP, joka on toivon mukaan oppinut läksynsä oikeistolle flirttailevan politiikan turmiollisuudesta.






Kysymys, kumpi tässä toimi nostattajana; Perussuomalaiset itse vaiko heidän kimppuunsa aggressiivisesti hyökänneet tahot? Itse valitsisin jälkimmäisen vaihtoehdon. Luulisi nyt ihmisten oppineen, että mitä enemmän kimppuun käydään, sitä enemmän hyökkäysten kohteeksi joutuneiden suosio kasvaa, etenkin ennen vaaleja. Tuskin Jussi Halla-ahokaan olisi kovin näkyvälle paikalle päässyt ilman häneen kohdistuneita hyökkäilyjä, sama pätee kaikkiin maahanmuuttokriittisiin rajoja koitelleisiin teineihin, jotka vetivät onnistuneesti omaa kärsimysnäytelmäänsä.






Ylimielisyydelle ei meinaa loppua tulla. Vaalien jälkeen Timo Soinikaan ei tunnu mahtuvan mistään ovista sisään. Jussi Halla-aho esiintyi julkisuudessa yllättävän hillitysti, vaikka ennen vaaleja miehen itseluottamus tosin olikin pilvissä.






Jotkut ovat huolestuneita rasismin noususta "äärioikeistolaisten" persujen myötä. Itse jättäisin toistaiseksi äärioikeistolaisen luonnehdinnan pois, huolimatta siitä, että espanjalaiset määrittelevätkin Perussuomalaiset (Verdaderos Finlandeses) äärioikeistolaiseksi. Toisekseen, en ole niinkään huolissani rasismin noususta kuin monien asioiden nykytilasta. Rasismi on vain yksi oire, jonka maahanmuuttokeskustelu nosti uudelleen esille. Suomi on ollut kuin pieni kylä, jossa vallitsee negatiivinen tyytyväisyys. Negatiivisella tyytyväisyydellä tarkoitan sitä, että ihmiset ovat tyytyväisiä vallitsevaan olotilaan haluamatta kehitystä ja todellista muutosta. Ei olla kiinnostuneita asioiden selvittämisestä. Uskotaan mieluummin yhden totuuden valtavirtamediaan ja urbaanilegendoihin. Suomi on vähän kuin pikku jenkkilä, jossa ei ole kiinnostusta katsoa maailman ulkopuolelle. Toisessa ääripäässä on eliitin ohjaama kehityksen leipä, josta murennetaan rahvaalle murusia. Useissa tapauksissa kehitys viedään myös äärimmilleen tuhoamalla kaikki vanha, kuten Maon "suuressa harppauksessa". On myös muistettava, että eliitin ohjaama kehitys on ainoastaan teknistä ja taloudellista kehitystä.






Ylläoleva ottamani valokuva on Kuusamon Rukalta. Tallensin tuon mielenkiintoisen näköisen ilmiön auringonlaskun aikoihin. Kuvassa on eräänlainen heijastus (mielikuvituksellinen voisi sanoa, että siinä kaksi aurinkoa kamppailee keskenään). Nimeän ottamani kuvaa "voimaksi ja vastavoimaksi". Maassamme ei nykyisen vallitse keskustaoikeistolaista linjaa, vaan oikeistopopulistis-konservatiivinen linja (tai "oikeisto-punaniska -linja"), joka ehdottomasti tarvitsee haastajan. Tylsäähän se herroilla siellä yksin on hallita. Lisäksi yksi positiivinen asia on laitettava persujen laariin; he ovat tuoneet politiikkaan säpinää, joka tullee jatkumaan myös tulevissa vaaleissa. Itse puhun edelleen voimakkaasti kapitalismikritiikin puolesta. Jos nyt holtiton EU-politiikka ja maahanmuuttopolitiikka laitetaan Suomen osalta kuriin, olisi vähintäänkin reilua tehdä sama holtittomalle kapitalismipolitiikalle. Villit, holtittomat markkinat ovat viemässä Suomea Iso-Britannian ja USA:n tielle.






Kaikesta huolimatta onnea Perussuomalaisille. Nauttikaa voitostanne.








PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

Ei kommentteja: