fondos para myspace, plantillas, layouts

maanantai 4. helmikuuta 2013

101. Tasapuolisuuden puolesta

Suomessa herättiin viime keskiviikkona lintukotohorroksesta hyytävän kylmään todellisuuteen. Välikohtaus Jyväskylän kaupunginkirjastossa todisti, että äärioikeistolaisten väkivaltainen toimintamalli on pesiytynyt myös Suomeen. Lienee tullut aika todeta, että vastakkainasettelujen aika ei olekaan ohi. Viime keskiviikon hyökkäys oli hyökkäys demokratiaa vastaan. Kansallisen vastarinnan patriootit pyrkivät keskiviikkona 30.1.2013 iskemään äärioikeistoa käsittelevään tilaisuuteen. Ovimies ei laskenut patriootteja sisään ja sai puukosta. Lisäksi tilaisuutta häiriköitiin särkemällä pulloja. Onneksi hyökkäyksen tekijät eivät saavuttaneet tavoitteitaan, vaan tilaisuus vietiin tyylikkäästi loppuun saakka.


Pääministeri Jyrki Katainen tuomitsi hyökkäyksen, hatunnosto siitä. Pääasiassa muutkin ovat tuominneet hyökkäyksen. Silti vähättelijöitäkin löytyy. Hommafoorumilla ja muillakin tahoilla ollaan pohdiskeltu erilaisia salaliittoteorioita. Ollaan epäilty, että kyseessä olisi ollut ovela kikka, jolla äärioikeistoa käsittelevää kirjaa oltaisiin mainostettu. Ollaan myös epäilty, että kyseessä olisi ollut eräänlainen lavastettu "false flag"-hyökkäys. Toiset ovat sitä mieltä, että hyökkäys oli vain valitettava yksittäistapaus ja "pari idioottia" vain vähän riehui. Ovat jotkut jopa esitelleet sellaistakin vaihtoehtoa, että äärijärjestön jäsenet siellä vain ottivat mittaa toisistaan.


Hörhöt ja salaliittoteoriat voidaan jättää omaan arvoonsa. On kuitenkin vastenmielistä vähättelyä, kun puhutaan "yksittäistapauksista". Breivik on muka vain yksittäinen hullu, jolla ei ole mitään tekemistä äärioikeistolaisuuden kanssa. Yleensä myös kyseiset vähättelijät vetävät vasta-argumentikseen äärivasemmistolaiset. "Entäs ne äärivasemmistolaiset sitten?" Aina, kun joku mainitsee tai tuomitsee äärioikeistolaisten tekemät rikokset, vaaditaan heti perään "anarkomarkojen" tuomitsemista ja oikeastaan kaikkien niiden rikollisten tuomitsemista, sillä edellytyksellä, että rikolliset eivät jaa vähätteliljöiden ja kaksinaismoralistien ajatusmaailmaa. Tasapuolisuuttako?


En suinkaan vaadi, että Perussuomalaisten tulisi sanoutua irti kyseisestä välikohtauksesta. En usko, että Perussuomalaisilla on asian kanssa mitään tekemistä. Sen sijaan vaadin, että Perussuomalaiset sanoutuvat irti kaikenlaisesta vähättelystä ja tuomitsevat kaikenlaisen hyökkäyksen demokratiaa vastaan, kuten muutkin lainkuuliaiset kansalaiset. Perussuomalaiset ei ehkä ole sama asia, kuin Kansallinen Vastarinta. Jos vastaavanlaista vähättelyä ja asian sivuuttamista ei kuitenkaan tuomita, antaa Perussuomalaiset selvän merkin siitä, että se sallii äärioikeistolaisen hyökkäyksen demokratiaa vastaan. Timo Soini tai ainakin Pirkko Ruohonen-Lerner (tuore Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, onnittelut!) tuominnee vähättelyn, vai kuinka?Pääministeri Jyrki Katainen tuomitsi tapauksen. Hyvä. Viranomaiset hoitivat homman niin kuin piti. Vielä parempi. Tilanne hoidettiin hyvin ja haluan myös uskoa, että syylliset saavat vielä ansaitsemansa rangaistukset. Kukaan ei voi kuitenkaan vannoa, etteikö tulevaisuudessa asiat olisi toisin. Kuka tulevaisuudessa "vassaripaskoja" taikka "laitapuolen kulkijoita" suojelee? Poliisien määrärahoja leikataan alati, eikä poliisin resurssit enää edes riitä kaikkien tehtävien hoitamiseen. Usein, ikävä kyllä, poliisinkin joukossa on asenteellisuutta. Kyllä sitä mieluummin kunnon kansalaisia halutaan suojella, kuin niitä heikommin elämässä pärjääviä tai niitä, jotka tunnustavat vähänkään vasemmistolaisempaa aatetta, kuin esimerkiksi Kokoomus, Vihreät, SDP ja Vasemmistoliitto. Lainvalvojien todellinen asenne tulee myös esille yleensä Smash Asem -tyyppisissä tapahtumissa. Tässä ollaan myös menossa huolestuttavaan suuntaan, kun poliisivoimien alasajon seurauksena kansalaiset ovat perustamassa omia vapaaehtoisia viranomaisjoukkojaan. Kaikki historiaa ja vähänkään maailman tapahtumia (esim. Italia) seuraavat tietävät mitä siitä seuraa, kun tuollaisia joukkoja aletaan perustamaan.


Onkin mielestäni tullut aika miettiä vaihtoehtoisten joukkojen perustamista. Täysin tavallisimmat ja huonoiten elämässään pärjäävät tarvitsevat suojelua siinä missä "paremmat ihmiset". On tullut aika perustaa vapaaehtoisten duunareiden joukot. Kutsuttakoon niitä vaikka Robin Hood-kaartiksi, Robin Hood ja Iloiset Veikot -kaartiksi tai Duunareiden Turvaksi. Esittelin joskus tämän blogin alkuaikoina idean Robin Hood-kaartista, joka harjoittaisi eräänlaista tehostettua verotusta keräten ökyporhoilta "hiluja" hyvällä tai pahalla. Unohdin mainita mahdolliset rangaistuskeinot siinä tilanteessa, jos porvarilliset porsastelijat vastustelevat. Jos yläluokka ei suostu lahjoittamaan, tulisi siinä tilanteessa miettiä sellaisia rangaistuksellisia keinoja, jotka saavat porvarit pakon edessä hellittämään kukkaronnyörejään. Varteenotettavia keinoja voisivat olla tuntikausia kestävät saarnat oikeudenmukaisuudesta, joiden kuulumisen varmistamiseksi voitaisiin ottaa megafoni siltä varalta, että pohatat sulkisivat ovensa. Toisaalta rikkaan luokan pihamailla voitaisiin lauleskella työväen lauluja tai lähettää "trubaduureja" ikkunan alle lauleskelemaan (nuotin vierestä), kuinka kaunis ja ihana kyseisen laulannon kohteena oleva porvarin rouva on.


Olisihan tuollainen rikkailta köyhille -tyyppinen toiminta toivottavaa. On kuitenkin mietittävä, mikä nyt tällä hetkellä on realistista. Eli vakavasti puhuen, olisi todella mietittävä "laitapuolen kulkijoiden" suojelun järjestämistä. Poliisi ja kodinturvajoukkojen tyyppisten tahojen intresseissä ei ole esimerkiksi kodittomien suojelu. Intressit ovat itseä lähellä olevissa, pääasiassa materiaalisissa asioissa ja paremman väen hyvinvoinnin turvaamisessa. Se on ymmärrettävää. Poliisi on valtiovallan vahti ja vapaaehtoiset "kyläpartiot" eivät yleensä vasemmistolaiselle lellimiselle lämpene. Vapaaehtoisista koostuva Duunareiden Turva -tyylinen turvajärjestö voisi olla lähtökohtana unohdettujen ihmisten oikeuksien turvaamiselle ja parantamiselle. Se olisi sitä todellista tasapuolisuutta. Vasemmistolaista turvajoukkoa kehiin!Vastavoima hallituksen poliisijoukoille ja kodinturvajoukoille


Molavi Päenää ei ole rasisti. Hän käyttää värikästä kieltä ja haukkuu kaikenväriset tasapuolisestiUusnatsin vastaus, kun häntä väitetään natsiksi ja syytetään äärioikeistolaisesta, demokratianvastaisesta käytöksestä
Pääministeri Netanyahun kummelimainen vastaus siihen, kun häneltä kysytään, mitkä ovat Israelin suurimmat haasteet (vrt. Kummelin kisailijat ja "Kanada!"-vastaus)


PS: Koska nykyisin kaikki Vasemmistoliitosta, Vihreistä ja SDP:sta vasemmammalla oleva on äärivasemmistoa, olenkin näin ollen rohkeasti ja häpeilemättä äärivasemmalla.

Ei kommentteja: