fondos para myspace, plantillas, layouts

tiistai 19. helmikuuta 2013

102. Kapitalismin todellisuus

En suosittele nykyisin seuraamaan metsästäjä-(rahan)keräilijä-Kataisen, Suomen kuuluisimman Obama-fanin; Urpilaisen, älyministeri Stubbin, ketjupolttaja Häkämiehen tai yleensä kenenkään nykyisen määräävässä asemassa olevan julkisia puheenvuoroja. Tulee vaan paha ja turhautunut olo jälkeen päin, kun huomaa, että ajan olisi voinut käyttää paremminkin, kuin, anteeksi ruotsini, tyhjäpäisen paskapuheen kuuntelemiseen. Onko kukaan kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka tyhjyyttään kumisevia nykyisten vaikuttajien puheet ovat?  Joku, joka on vähänkin seurannut dokumentteja esimerkiksi Brysselin lobbareista (ja yleensäkin on tietoinen siitä, kuinka rahamaailma tosiasiassa hallitsee politiikkaa), ei varmaankaan enää purematta niele Suomen nukkehallituksen jäsenien ja rahamaailman lobbareiden puheenvuoroja. Itse asiassa nuo samoja ulkoa opeteltuja lauseenparsia ja korulauseita uutisissa ja erilaisissa ajankohtaisohjelmissa hokevat tyhjänpuhujat voisi korvata puhuvilla päillä. Idea olisi sama, kuin tv-chateissa; katsojat lähettelisivät tekstiviestejä, joita puhuvat päät sitten lukisivat. Ne "tjtjtjtj"-viestit olisivat paljon laadukkaampia, kuin nykyisten puoskaripoliitikkojemme toistelemat homehtuneet fraasit työllisyydestä ja talouskasvusta. Kuultu jo, haloo! Vaihtakaa nyt edes levyä!


Oikeastaan, näin vuokratyömallin aikakaudella, poliitikon ammatin voisi aivan hyvin tuoda vuokratyömallin alaisuuteen. Kuka tahansa tavallinen vuokratyöntekijä osaisi neuvotella Suomen kannalta surkeita EU-sopimuksia ja nöyrästi totella rahamaailman määräyksiä siinä missä nykyiset ammattipoliitikot. Nyt varamiespalvelut, baronat ja workpowerit mainostamaan vuokrapoliitikon paikkoja. Kelatkaa, "haetaan pääministeriä, valtiovarainministeriä ja elinkeinoministeriä TTK- (tarvittaessa työhön kutsuttavaan) työsuhteeseen"! Nykyiset ammattipolitiikot menkööt kaikki sinne Lääketeollisuus-yhdistykseen, Hiihtoliittoon, Veikkaukseen, Elinkeinoelämän Keskusliittoon, Harvardin yliopistoon, Brysseliin, Caymansaarille tai muualle, missä pysyvät virat ja leppoisat eläkepäivät ovat taattuja.


Vuokratyöpoliitikkojen työmarkkinoita odotellessa on vain hyväksyttävä vallitsevat olosuhteet ja ehdottomasti sisäistettävä se, että elämme demokratiassa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. Tämän tosiasian kritisoiminen olisi riittävä peruste hullun papereille. Hoitoon vaan (vaikkakin säästösyistä johtuen ala-arvoiseen sellaiseen) kaikki sellaiset salaliittoteoreetikot ja hörhökriitikot. Ettekö tajua, että elämme Shangri-Lassa? Nykyisin on myös ehdotonta ymmärtää se, että demokratia ei ole demokratia ilman markkinoita, jotka ovat vapaita tai mahdollisimman vähän rajoitettuja. Ne, jotka eivät ole omaksuneet vapaiden markkinoiden ideologiaa, ovat hirveitä sosialisteja, impivaaralaisia, muslimeja tai intiaani-hippejä, joiden pelkkä olemassaolo uhkaa ra(u)haa rakastavaa länsimaailmaa. Vapaat markkinat tuovat vapautta ja vaurautta. Vapaat markkinat tuovat valoa pimeyteen (kuten enkelit paimenille aikoinaan). Samalta viivaltakin me kaikki lähdetään (juu, täydellisessä anarkismissa ja juoksukisoissa).


On huvittavaa, että kapitalismi vapaine markkinoineen laitetaan samaan lauseeseen demokratian kanssa. Kapitalismia (siis sitä kapitalismia, jonka edut rajoittuvat valkoiseen kristittyyn/ateistiseen eurooppalaiseen herrarotuun) vaaditaan myös silloin, kun haetaan EU-jäsenyyttä.

  
Membership criteria – Who can join?


The Treaty on the European Union states that any European country may apply for membership if it respects the democratic values of the EU and is committed to promoting them.
The first step is for the country to meet the key criteria for accession. These were defined at the European Council in Copenhagen in 1993 and are hence referred to as 'Copenhagen criteria'. Countries wishing to join need to have:

  • stable institutions guaranteeing democracy, the rule of law, human rights and respect for and protection of minorities;
  • a functioning market economy and the capacity to cope with competition and market forces in the EU;
  • the ability to take on and implement effectively the obligations of membership, including adherence to the aims of political, economic and monetary union.

No se onkin sitä EU-kapitalismia. Joka tapauksessa ainakin Euroopan sisällä yleisestikin on toteutettava kapitalismia. Kyllä ne kehitysmaatkin jonkinlaista kapitalismia toteuttavat, kunhan vaan älyävät alistua antaen suuryritysten tulla mailleen ryöstämään mineraaleja ja pitämään paikallisia kurissa ratsupiiskan ja musketin kera. Niin ja sama juttu pitäisi tapahtua myös Suomessa. On jo korkea aika, että joillekin kelpaa tää kova ja karu maaperä. Sehän on vaan hyvä juttu, että muut hoitavat sen omalla kustannuksellaan. Hyvä, kun joku ne poimii sieltä maaperästä makaamasta ja ehkä tiputtelevat kuormasta vahingossa murusia. Se on kapitalismia kato, vapaa maailma! Ei mitään Moralesin ja Tsavetsin sosialismia tänne!


Kapitalismia on se, että vahvimmat ja nopeimmat vievät sen, minkä tulisi kuulua kaikille. Se, mikä on iät ja ajat ollut olemassa (jo ennen nykyisiä kulttuureja ja ihmistä), onkin yht'äkkiä jonkun omaisuutta, johon muilla ei ole oikeutta. Pian me suomalaisetkin saamme tuijottaa pyssyjen piippuihin liikkuessamme yht'äkkiä jonkun yksityisillä mailla. Sitä varmaan pitäis alkaa ostamaan metsää omaan käyttöön. Ja ilmaa! Niin, ettette perkeleet tule saastuttamaan mun omaa ilmatilaani! Pitäisi vielä varmuuden vuoksi kysyä joltain varuskunnalta ilmatorjuntaohjusta saastuttavien koneiden varalta. Oman metsän vois vielä miinoittaa siten, etteivät seikkailijat ja urbaanit juntit riehu ja samoile mun metsissä. Rajoittamaton kapitalismi, mun metsä ja ilmatila, mun säännöt!


Ideologiattomuuden kannattajat unohtavat yhden tärkeän asian, kun he vauhkoavat kapitalismista ja demokratiasta samassa lauseessa. Kapitalismi on ristiriidassa demokratian kanssa siitä syystä, että se tarjoaa oikeutta inhimilliseen elämään vain niille, joilla on rahaa. Vapaa-aikaan ovat oikeutettuja vain ne, joilla on kapitaalia tileillä lepäämässä. Vapaa-aika on näinä villin kapitalismin vuosina porvarillistunut hyvin paljon ja se näkyy kaduilla kävellessä hyvin usein. Esimerkki George Orwellin kirjasta "Katalonia, Katalonia", jossa kuvaillaan Barcelonan porvarillista ilmapiiriä Espanjan sisällissodan aikoina, käy tähän loistavasti (kenties hieman äärimmilleen vietynä). Suomi on täynnä porvarillisia kaupunkeja, joissa porvarilliseen makuun ollaan panostettu kiitettävästi. Kaipa sitä pitäisi alemman luokan kehitellä itselleen omaa ei-kaupallista vapaa-aikaa.


Hyvänä alkuna voisi olla se, että esimerkiksi porvarillisen urheilun vastapainoksi ja luokkatietoisuuden osoitukseksi perustettaisiin yhä näkyvämmin todellisia 2000-luvun työväen seuroja TUL:n rinnalle. On aika, näin kapitalistisella 2000-luvulla, tuoda voimakkaammin ja äänekkäämmin esille sellaista urheilua, jossa voittaminen tai yksilön omien taitojen korostaminen ei ole itseisarvo. Ainakin sellainen aito työväen (paremminkin vähäosaisten) urheilu olisi puhtaampaa, kuin porvarillinen. Kapitalistisessa yhteiskunnassamme, opimme nimittäin jo lapsesta saakka himoamaan voittoja (maaleja, ykkössijoja, paalupaikkoja jne.). Porvarillisessa joukkueurheilussa jo junnuliigoissa päihin taotaan, että joukkueen on voitettava. Surkeat yksilöt laitetaan vilttiketjuun. Vain valioyksilöt ovat etuoikeutettuja edustamaan kansallista urheiluamme maailmalla. Paineet on kovat. Sponsorit ynnä muut rahoittajat hääräävät ja määräävät taustalla. Voitto hinnalla, millä hyvänsä. Muuten ei rahaa tipu. 


Tässä ajaudutaankin helposti samoihin kikkoihin, joita halveksitussa DDR:ssä usein käytettiin. Doping on saanut ihmeitä aikaan niin idässä kuin lännessäkin. Onkin mielenkiintoista, että meilläkin päin, jossa puhtaan urheilun käsite on osoittautumassa kyseenalaiseksi, vitsaillaan itäsaksalaisista urheilijoista. Pata kattilaa soimaa ja niin edelleen. Usein myös vaikuttaa kasvavassa määrin siltä, että mainostajilla on suurissa urheilukisoissa suurempi rooli, kuin itse urheilulla. Sen saimme huomata viimeistään Lontoon olympialaisissa.


On miljoonia vahvoja todisteita sille, ettei kapitalistinen yhteiskunta ole sama, kuin demokraattinen ja tasa-arvoinen yhteiskunta. Kiinalainen malli kelpaa paatuneemmallekin kapitalistille. Kiina olkoon todisteena siitä, ettei kapitalismi tarvitse demokratiaa. Kapitalistit mielellään myös käyvät kauppaa diktatuurien kanssa. Asekauppakin on osa kapitalismia (raadollisimmillaan), eikä kapitalismi tunne moraalia. Siksi onkin moraalitonta tunkea kapitalismi samaan lauseeseen demokratian kanssa ja vaatia rajoittamattomia markkinoita, joita yövartijavaltion suojelee. Yhdysvallat taas olkoon esimerkkinä siitä, ettei kapitalismi ole sama asia, kuin tasa-arvo. Se, että on teoriassa tasa-arvoinen ei aina tule vastaan käytännössä ja oikeassa elämässä. Kyselkää lukemattomilta amerikkalaisilta vähäosaisilta, jotka haaveilevat laadukkaasta terveydenhuollosta tai hyvästä koulutuksesta lapselleen.


Eiköhän olisi jo aika herätä niistä aamukahvin ja pullan tuoksuisista mielikuvien täyttämistä unista. Se, että äänestää Kokoomusta, ei tuo sinua yhtään lähemmäksi heikäläisiä (ellet ole rahamiehiä tai naisia). Kommunisti- ja vasemmistokriitikoiden on hyvä muistaa kommunisteja ja vasemmistolaisia haukkuessaan, että epäisänmaallisuudesta ei kannata väärää puuta haukkua. Haukkukaa mieluiten niitä erilaisuuden ja monimuotoisuuden vihaajia, joiden tarkoituksena on liata nationalismin käsite. Haukkukaa niitä tahoja, jotka ovat olleet myymässä maatamme saksalaisille viime vuosisadan alussa ja ovat nyt myymässä maatamme uusfrankeille ja kasvottomalle pääomalle. Kapitalistisen demokratian ja tasa-arvon ihanuus ja kauneus on jo nähty. Kapitalismia ei myökään voi hioa ihmiskasvoiseksi. Kapitalismi ei muutu miksikään, kun sitä hieman "tuunataan" söpöksi ja viattomaksi. Kapitalismia oli kiva kokeilla, nyt on aika jättää se historiaan, potkia keskustaoikeistolaiset agentit Vasemmistoliiton kasvojen kohottajat ja "modernisoijat" ulos ja alkaa vaatia todellista, vasemmistolaisempaa demokratiaa aidolla vasemmisto-oppositiolla. Vaadin Forssan uusintaa vuonna 2013. Vaadin todellista tasa-arvoa!Nyt muuten, kun Pohjois-Koreasta ja ydinaseista taas vaihteeksi meuhkataan, unohdetaan jälleen eräs asia. Tosiasiassa ydinaseita ihmisiä vastaan on käyttänyt toistaiseksi vain ja ainoastaan Yhdysvallat. En sen enempää halua tässä käsitellä kyseistä räikeää sotarikosta. On kuitenkin jotenkin huvittavaa, että erityisesti nuo ideologiattomuutta korostavat tahot ovat aina vauhkonneet enemmän niistä, jotka mahdollisesti käyttävät ydinaseita tulevaisuudessa, kuin niistä, jotka niitä ovat jo käyttäneet. Harvemmin sitä USA:ta ainakaan tästä muistutetaan muualla, kuin punaisten paholaisten parissa. Aina Kuuba, Venezuela, Iran ja Pohjois-Korea sitä. Aina anarkomarxistiäärivassarivihreät tätä. Että sellaista tasapuolisuutta ja monipuolisuutta näiltä objektiivisilta sediltä ja tädeiltä taas tällä kertaa.EU:n pohjoisen osavaltion diktaattori Ville ”Berlusconi” Niinistö (lukuisten kauneusleikkausten ja syväjäädytysten jälkeen hyvin säilyneenä vuonna 2100) ei näe tarpeellisena sitä, että kansanäänestyksiä harrastetaan liian tiheään. Ehkäpä vuonna 2994 voidaan miettiä asiaa uudestaan.
Myöskin Carl Haglund (mies, jolla on visioita) pitää EU-jäsenyyttä peruuttamattomana valintana

Sauli Niinistössä on ainesta New Age-liikkeiden puhujaksi


Jutta Urpilainen toimittajan kysyttyä häneltä politiikan avoimuuden tärkeydestä Pentti Oinonen vaatii sudenlihaa markkinoille päätyneen hevosenlihan rinnalle
Teoston soturit


PS: Koska nykyisin kaikki Vasemmistoliitosta, Vihreistä ja SDP:sta vasemmammalla oleva on äärivasemmistoa, olenkin näin ollen rohkeasti ja häpeilemättä äärivasemmalla.
                                                                                                                                                                    Ei kommentteja: