fondos para myspace, plantillas, layouts

tiistai 21. helmikuuta 2012

79. Osaavatko suomalaiset irroitella?

Loistavaa ministeri Räsänen! En olisi itse osannut suunnitella paremmin! Te näytätte onnistuvan siinä, missä muut näyttävät aina epäonnistuvan. Parhaimmassa tapauksessa nyt kansa oikeasti lähtee liikkeelle. Lukemattomia kertoja ollaan pohdiskeltu, miksi suomalaiset eivät marssi oikeuksiensa puolesta. Kreikassa ja Ranskassa pienikin rikkomus eliitin taholta saa kansalaiset liikkeelle. Suomessa sen sijaan kansalaiset perinteisesti ovat antaneet eliitin viedä tuhkatkin pesästä. Viime vuosisata oli hämmästyttävä poikkeus; vuonna 1918 työläiset nousivat barrikadeille ja konsensus käsitteenä oli yhtä idealistista utopiaa, kuin sosialismi tai rajoittamaton markkinatalous/anarkismi on. Sitten tapahtui jotain ja yht'äkkiä kansan valtaosa antoi siunauksen eliitille ja kaikelle eliitin toiminnalle.


Läpi ovat menneet kaikenlaiset leikkaukset kansan hyvinvoinnista ja muut eliitin ehdoilla toteutuneet uudistukset. Suomalaiset ovat jo pitkään passivoituneina antaneet eliitin mellastaa. Kaikenlaisista lakoista ja mielenosoituksista tykätään Facebookissa, mutta ei käytännössä. Kyllähän meillä kaikki on hyvin... Ainakin niin kauan, kuin meillä on viinaa. Tekeekö Päivi Räsänen sen, missä kaikki muut ovat tällä vuosituhannella epäonnistuneet? Aikooko Päivi Räsänen lopulta viedä suomalaisten viinat ja yllyttää kansaa barrikadeille? Itse henkilökohtaisesti kannatan kaikenlaisia rajoituksia alkoholin anniskeluun, jos sillä saadaan suomalaiset marssimaan. Räsänen, olette oikealla tiellä! Baarien aukiolojen rajoitus on askel kohti viinatonta yhteiskuntaa, jossa vihainen kansa viimein tulee riistämään vallan teiltä ja kaikilta niiltä, jotka ovat olleet vastuussa kansalaisten perusoikeuksien leikkaamisista.Viime vuoden alussa pohdiskelin, ovatko suomalaiset lainkuuliaisia vai alistuvia. Tällä kertaa aion pohdiskella, osaavatko suomalaiset irrotella ja minkälaisissa tilanteissa rauhaa rakastavat suomalaiset muuttuvat samanlaisiksi, kuin... no... kreikkalaiset ja ranskalaiset. Selvääkin selvempää on se, että jos alkoholi kiellettäisiin, niin entinen rauha olisi historiaa. Suomalaisia on jo pitkään suututtanut eliitin käytös ja uskonkin, että alkaa olla vain ajan kysymys, milloin kansalaiset hermostuvat toden teolla. Se on selvää, että ennemmin tai myöhemmin kärsivällisyys loppuu, mutta jos halutaan suututtaa kansalaiset tai ainakin huomattava osa kansasta välittömästi, kannattaa kieltää alkoholi ja kannattaa muutenkin rajoittaa ihmisten elämää. Ehdottomasti kannatan sitä, että Suomen itsenäisyyttä kavennettaisiin entisestään. Oikeastaan parempi myydä itsenäisyys pois. Jatkakaa samaan malliin, niin kyllä kohta alkaa tapahtumaan.


Kun mietitään muita arkipäivän tilanteita, missä suomalaiset käyttäytyvät hyvin epäsuomalaisesti, tulee ensimmäisenä mieleen liikenne. Suomalainen liikennekulttuuri on toki rauhallisempaa verrattuna monen muun maan liikennekulttuuriin. Ei suomalainen liikennekulttuuri kuitenkaan mitään rauhallista ole, päinvastoin. Kaiken maailman suharit ajelevat teillä, kuin mitkäkin maantiekiitäjät ja autojen alle jää risujen ja männynkäpyjen lisäksi myös jalankulkijoita. Itse olen huomannut, että ratin takana rauhallisemmankin suomalaisen käytös usein muuttuu. Jos toinen autoilija menee liian hitaasti tai muuten häröilee, tokaisee rauhallisempikin suomalainen: "mees jo nyt siitä!".


Suomalaiset eivät ole niin hullua jalkapallokansaa, kuin esimerkiksi englantilaiset ja espanjalaiset. Jalkapallo-otteluissa en itse ole nähnyt kovinkaan suurta väenpaljoutta. Johtuneekohan se Snellmannista?


Eksytysten uhatessa hän
ohjasi varmoin ottein suomalaiset takaisin oikealle tielle. Näin tapahtui
eritoten silloin, kun Suomen nuoriso antautui täysin englantilaisen kulkutaudin,
jalkapallon, pauloihin. Snellman tuli jalkapalloilijoiden suurjuhlaan
ja puhui:
”Te olette täynnä intoa ja iloa Suomen jalkapalloilun menestyksestä.
Aivan tukehtuen iloonne kerrotte, kuinka ”voimakassääristen” kerhot
kutsuttiin naapurimaihin Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan, vieläpä kauas
Puolaan asti ja kuinka näissä maissa saavutettiin voittoja. Teidän ilonne
ei tee minua iloiseksi. – Haluaisin, että rakkaassa Suomessamme olisi
niitä, jotka perustaisivat seuraavanlaisia kerhoja: ”Terve aate”, ”Suuri kysymys”,
”Maitokarja”, ”Paras kananmuna”, ”Valittu siemen”, ”Lumenvalkoinen
kangas”, ”Puhdas sydän”, ”Uusi kansa”, ”Koneellistumisen ylistys”,
”Yltäkylläinen maa”."

"Suomalaiset hylkäsivät jalkapallopaheen ja ryhtyivät perustamaan
kansallista yhteishyvää ajavia valistusyhdistyksiä." (Sivun 11 loppukohta ja sivun 12 alkukohta)

http://www.chydenius.net/pdf/jvs_kirja_korjattu.pdf


Snellmannit ja kaikenlaiset räsäset ynnä muut valistajat ovat kyllä suomalaisille saarnanneet sivistyksen puolesta barbariaa vastaan, mutta hulluutta jääkiekkoon ei ainakaan olla saatu kitkettyä. Kaikki jääkiekko-otteluissa käyneet ovat kokeneet saman käsinkosketeltavan "hulluuden", kun kiekkokansa kokoontuu sankoin joukoin kannustamaan omaa joukkuettaan ja välillä haukkumaan vastapuolen joukkuetta. FC Lahden kannattajien ajoittaiset rähinöinnit eivät useinkaan ole mitään verrattuna siihen energiaan, jota jääkiekko-otteluissa aistii. Sen erään tappion jälkeen oltaisiin varmasti voitu julistaa Suomeen kansallinen surupäivä. Kyseisessä surullisenkuuluisassa ottelussa Suomi johti ottelua 5-1 ja lopulta hävisi Ruotsille 6-5.


Ja vielä väitetään, etteivät suomalaiset osaa irroitella. Kyse on vain siitä, että tarvitaan oikeanlaiset olosuhteet. Mitenkä olosuhteet saataisiin sellaisiksi, että suomalaiset käyttäytyisivät samalla tavoin, kuin jääkiekko-otteluissa ja liikenteessä? Kuinka suomalaiset saataisiin marssimaan samalla tavalla, kuin vanhoina hyvinä aikoina? Alkoholin kieltäminen olisi askel oikeaan suuntaan siinä mielessä, että sillä ajettaisiin kansalaiset kaduille. Joku voisi sanoa, että näillä kaikenlaisilla rajoituksilla ja valtion itsemääräämisoikeuden kavennuksilla eliitti sahaa vain omaa oksaansa. Tai kenties eliitti on miettinyt tämän jo etukäteen. Kenties eliitti on aavistanut sen, että tulevat uudistukset aiheuttavat vastustusta ja tämän vuoksi eliitti pyrkii lisäämään vartijoita (joita ei tavallisen kansalaisen oikeudet kiinnosta) poliisin sijaan. Kenties nuorisoa vainoavat ja känniläisiä pieksevät vartijat lähtisivät myös marssimaan, jos kaikenlaiset viinakset kiellettäisiin. Kyllä ne vartijatkin taitavat harrastaa rankkoja huveja. Eli antaa tulla vaan lisää niitä kieltoja ja rajoituksia!PS: Poliittiset päättäjämme ovat antautuneet EU:n ja talousmaailman sätkynukeiksi. EU:n ja talousmaailman sätkynuket edustavat vain EU:ta, talousmaailmaa ja itseään, eivät tavallista kansaa. Alas EU:n ja talousmaailman sätkynuket!

Ei kommentteja: