fondos para myspace, plantillas, layouts

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

69. Jos minä saisin päättää...

Jos minä saisin päättää, kaikilla olisi kaikkea yhtä paljon, eikä maapallo saastuisi. Luontoa kunnioitettaisiin ja kaupunki ja luonto eläisivät sopusoinnussa keskenään ilman vastakkainasettelua (lande vs. sivistys) Olisi ihanaa, jos kaikkialla vallitsisi tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus jne. ilman peittelemätöntä ja peiteltyä epädemokratiaa. Oi miten ihana olisikaan maailma myös ilman negatiivisuutta ja äärimmäistä tulevaisuudessa tai menneisyydessä elämistä.



Olisihan se kivaa juu. Lotossa voittaminenkin olisi kivaa. Ei tarvitsisi koskaan enää raataa saatika opiskella. Tuota kaikkea odotellessa voin vain haaveilla ja leikkiä mielessäni älykästä ja hullua, mutta hyväntahtoista maailmanvalloittajaa. Leikittelen joskus ajatuksella, että ystävystyisin joskus henkilön kanssa, joka olisi itseäni tyhmempi. Mielikuvituksessani olen, kuin se taannoisen animaatiosarjan (Pinky and the Brain) älykäs hiiri. Ensiksi tyhmempi kaveri kaveri kysyisi: "Hei äijä! Mitä teemme tänä iltana?". Tähän vastaan: "Samaa mitä teemme joka ilta höntti, yritämme valloittaa maailman."



Kuten sanottu, joka paikkaan ei voi revetä. Koko maailmaa ei voi valloittaa eikä halata. Se olisi aivan liian stoalaista. Koko maailmaa voi kuitenkin kunnioittaa ja omalla esimerkillään voi näyttää mallia muille. Monesti mielipidesivuilla ja keskusteluforumeilla keskustelijat keskustelevat "jos minä saisin päättää"-aiheen hengessä. Joskus sieltä tulee ihan hyviäkin ehdotuksia ja ihmettelenkin, että miksi ihmeessä he eivät hae mukaan politiikkaan. Näin ajan kuluksi leikittelen itsekin ajatuksella: jos minä saisin päättää.



Ensiksi erottaisin kirkon ja valtion toisistaan. Religionismi on aikansa elänyt. Nykymaailmassa ei ole enää tilaa sellaiselle aatelmille, kuin kenen uskonto on parempi. Ei ainakaan valtiollisella tasolla. On jo korkea aika tehdä uskonnoista ja valtioista riippumattomia toisistaan. On omituista, että vuonna 2011 edelleen valtio on virallisesti protestanttinen, ortodoksinen, roomalaiskatolinen, islamilainen, hindulainen jne. Uskonnollinen kilpailu on melkein yhtä lapsellinen kilpailu, kuin kilpailu sen koon suuruudesta. Annetaan todellinen uskonnonvapaus kaikille, ei uskonnolla pelaaville instituutioille! Annetaan jokaisen uskoa, mihin haluaa. Minä uskon Jumalaan ja Jeesukseen, joku toinen saa uskoa ateistiseen tyhjyyteen taikka mihin tahansa rajoittamatta kuitenkaan muiden uskovien oikeuksia.



Jos minä saisin päättää, Suomi olisi omavaraisempi, mitä se nyt on. Lopettaisin välittömästi järkyttävän suomalaisen työvoiman hukkaanheittämisen. Mitä järkeä on hakea maitoa Ruotsista, kun sitä saa Suomesta? Suomi ei ole yhtä rikas luonnonvaroiltaan, kuin esimerkiksi Kolumbia, mutta siitä huolimatta lähituotantoa on suosittava enemmän. Kyllä Suomestakin luonnonvaroja löytyy. Suurtilat on pienennettävä välittömästi ja luomuruoka on asetettava etusijalle. EU tunnetusti suosii tehomaataloutta ja tehotuotantoa laadun kustannuksella. Laadukkaampaa ruokaa näkyisi enemmän, jos tehomaatalous lakkautettaisiin. Se parantaisi myös työllisyyttä ja pienviljelijöillekin jäisi jotain.



Jos olisin Vasemmistonuorten puheenjohtaja, yrittäisin muuttaa kyseistä järjestöä enemmänkin "painostusjärjestön" suuntaan, joka painostaisi emopuoluetta parempiin ratkaisuihin ja päätöksiin. Pyrkisin myös tuomaan hieman järkeä vasemmiston toimintaan. Nykyinen vasemmisto on hajanainen ja liian moniin asioihin keskittynyt. Globaalit asiat vievät huolen, kotimaiset asiat ovat jääneet hieman varjoon. Tämän takia moni suomalainen ei varmaankaan äänestä vasemmistoa. Jos saisin päättää, toisin vasemmistoon "vallankumous yhdessä maassa"-periaatteen. Vasemmisto osoittaisi edelleen tukea ja solidarisuutta Palestiinalle, Kurdistanille ja monille muille. Päähuomio kohdistuisi kuitenkin kotimaan politiikkaan. Jättäisin globaalit asiat ennemminkin Kepan, Maan Ystävien ja muiden vastaavien vapaaehtoisten kansainväliseen toimintaan tähtäävien järjestöjen huoleksi. Vasemmisto tekisi kuitenkin yhteistyötä edellä mainittujen tarpeellisten järjestöjen kanssa. Muutosvoimaa tarvitaan. Sen on kuitenkin oltava tiukan päämäärähakuista, ei joka suuntaan poukkoilevaa.



Feminismi on kasvavana osana vasemmiston politiikassa mukana. Länsimaihin kenties sopisi paremminkin ekvalismin ihanne kuin feminismi. Feminismiä toki tarvitaan Lähi-idässä ja monissa muissa paikoissa. Mutta takaisin varsinaiseen asiaan. Jälleen kerran, jos feminismiä tarvitaan välttämättä Suomessa, jättäisin senkin feministiliikkeiden huoleksi, joille vasemmisto toki osoittaisi tukensa. Sanottakoon sekin itsestäänselvyys, että vasemmistolaisuus ei katso sukupuolta. Eli vasemmistossa kaikkien tulisi olla tasa-arvoisia sukupuolesta riippumatta. Ei mitään Borat-läppiä naisten "pienistä aivoista".



Toisin Suomeen myös oikean työväenpuolueen (tai vaihtaisin Vasemmistoliiton johdon). Työväen edustajien ollessa joko liian hajallaan ja liian elitistisiä kapitalismin hiojia, tarvetta olisi sellaiselle, joka yhdistäisi hajallaan olevan työväen. Elitistiset pehmokapitalistiset kapitalismin hiojat voivat mennä Vihreisiin, Keskustaan ja Kokoomukseen. Lisäisin myös tietoisuutta Perussuomalaisten harhaanjohtavasta retoriikasta. Perussuomalaisten Reijo Tossavainen mainostaa Perussuomalaisia sosialismista vapaana työväenpuolueena. Itselleni perussuomalaisista tulee mieleen oikeistolaisesti ajattelevat pienyrittäjät, jotka sanovat ne asiat suoraan, jotka Kokoomus sanoo kierrellen tai ei sano ollenkaan. Moni perussuomalaisten äänestäjä ja ihan rivipersukin pitää myös sosiaalituen varassa olevia sosiaalipummeina. Herää kysymys siis, ovatko Perussuomalaiset pienen ihmisen asialla oikeasti. Oikeistoa ja vasemmistoa yritetään niin kovasti poistaa. Hyvin meni siihen asti, kun se eräs kaveri leimasi koko vasemmiston anarkistihakkereiden kannattajiksi. Nyt kaikki herätys, Perussuomalaiset ei ole työväenpuolue sanan varsinaisessa merkityksessä! Reijo Tossavaisen ristiriitaista retoriikkaa voi lukea täältä:


http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90943-perussuomalaiset-on-suomen-suurin-tyovaenpuolue-ja-sosialismista-vapaa



Sodankylän malmivarat on ehdottomasti kansallistettava. Vain suomalainen tietää, kuinka luontoa kunnioitetaan. En halua tänne kolonialististen yhtiöiden miehiä malmivaroja ryöväämään. Suomen päättäjät on painostettava heräämään todellisuuteen. Rikkaudet kuuluvat Suomelle. Hamutaan koko ajan uutta Nokiaa taloutemme turvaksi, vaikka istumme rikkauksien päällä! Kansallistaminen on otettava välittömästi puheenaiheeksi ennen kuin kaikki rikkautemme viedään ja Suomi taantuu kehitysmaan tasolle. Vai halutaanko Suomeen kenties myös lisää vastaavaa:



http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118569-hs-%E2%80%9Dpura-talosi-ja-haivy-%E2%80%93-puoli-vuotta-aikaa%E2%80%9D




"Kaksi enontekiöläistä talonomistajaa joutuu purkamaan talonsa ja häipymään pikavauhtia tonteilta, jotka he ovat aikoinaan vuokranneet valtiolta, kertoo
Helsingin Sanomat paperilehdessään. Brittiläinen matkailuyhtiö rakentaa tonteille hotellimajoitusta turisteille."
Suomi ulkomaisille yrityksille!



Lopuksi, jos minä saisin päättää, olisi kaikille poliitikoille, jotka oikeasti (ilman hämäystä) pistävät hanttiin frankeille ja germaaneille ja ajavat Suomea pois ainakin eurosta, annettava tunnustus isänmaallisuudesta. Olemme huomanneet Brysselin, Pariisin ja Berliinin päättäjien toimissa yhä huolestuttavampia piirteitä. Kaikille (fanaattisia EU-lahkolaisia lukuun ottamatta) alkaa olla selvää, että EU on kapitalistinen autoritäärinen järjestö, jossa tulevaisuudessa todelliset syylliset välttävät vastuun ja muita rankaistaan sanktioilla. Valta sen kuin keskittyy. Jos minä saisin päättää, Suomessa osoitettaisiin samanlaista isänmaallisuutta, kuin Britanniassa. Suomi voisi myös aloittaa jotain ainutlaatuista, mitä ei juuri missään tehdä; nimittäin kansan kuuntelemisen.




PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

Ei kommentteja: