fondos para myspace, plantillas, layouts

torstai 20. lokakuuta 2011

58. Pohdiskeluja Libyasta ja viisumipolitiikasta

Taidan nyt heittäytyä poliittisesti epäkorrektiksi ja toivottaa: lepää rauhassa Gaddafi. He was the man of the vision, too young to die etc. No joo, leikki leikkinä. Mielenkiintoista seurata, mitä Libyassa ja pohjoisessa Afrikassa (tai Maghreb-maissa) tapahtuu lähivuosina. Toivon mukaan tuleva hallitus ei tule olemaan yhtä paha tai pahempi, kuin Gaddafi itse. Jos käy niin kuin jotkut pelkäävät, että tuleva hallitus aikoo ryhtyä kehittelemään jotain islamistisia lakeja ja väkivaltaorigioita, hieman mielikuvitusta käyttäen Libyaa voisi silloin joiltakin osin verrata historialliseen Ranskaan. Aluksi kansa nousee kapinaan tyranniaa vastaan, tilalle tulee vielä pahempi tyrannia, jonka jälkeen alkaa verenvuodatuksen aikakausi. Alkaako Libyassa kaoottinen aikakausi, jolloin "vallankumouksen vihollisia" teloitetaan silmittömästi? Nouseeko Libyassa valtaan Napoleonin kaltainen pieni suuri herra taikka rouva, joka lähtee sotaretkille omalla mantereellaan? On vaikeaa ennustaa, kuinka pelissä lopulta käy. Jos Libya kuitenkin lähtee historiallisen Ranskan tielle, voivat seuraukset olla tuhoisat koko maapallolle, jos nykyisillä aseilla lähdettäisiin räiskimään niin laajasti.


Pakolaisten määrä Libyasta ja Libyan lähialueilta tulee varmasti kasvamaan. Kuinka traditioihinsa ja vanhoihin kaavoihinsa uppoava "Länsi" vastaa; ryhdytäänkö rajoja sulkemaan toden teolla ja ammutaanko "Länteen" pyrkiviä pakolaisia, kuin kapisia rottia? Romahtamisvaarassa oleva EU ja kansainvälinen talouskriisi tuo vielä oman mielenkiintoisen lisänsä soppaan. Odotettavissa on, että nykyajan kansainvaellukset tulevat laajenemaan ja nykyinen eriarvoistava järjestelmä tulee romahtamaan ennen pitkää. Sitä odotellessa saamme hämmästellä ja kummastella muun muassa sitä, miksi tietyistä maista tulevat ihmiset joutuvat kyselemään viisumia, kun taas toiset eivät.


Jos otamme huomion oheiseen nettisivustoon (http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15720&contentlan=2&culture=en-US), huomaamme omituisia yksityiskohtia (joista kirjoitan kohta lisää) eriarvoistavasta viisumipolitiikasta, jota Suomi harjoittaa "länsimaita" matkien. Oheisessa linkissä näkee, keiden on haettava viisumia ja keiden ei. Jos minä saisin päättää, asettaisin viisumipakon muun muassa Yhdysvalloille ja Iso-Britannialle sekä kaikille muille vastaaville maille, jotka pakottavat muut holtittomaan kapitalismipolitiikkaan. Nykyistä viisumipakkoa, pääasiassa kolmansien maailman maiden asukkaille, perustellaan seuraavilla argumenteilla: "siten rajoitetaan epäkelvon aineksen pääsemistä maahan. On varmistettava, ettei "epäkelpo" aines jää maahamme tekemään pahuuksia". Perustelisin viisumipakkoa muun muassa Yhdysvalloille ja Iso-Britannialle seuraavasti: siten rajoitettaisiin epäkelvon, holtitonta kapitalismipolitiikkaa haluavan aineksen pääsyä maahamme. On varmistettava, ettei kyseessä oleva epäkelpo aines jää maahamme tekemään pahuuksia (muun muassa edistämään hyvinvointivaltiomme romahdusta). Ulkomaisen, kapitalististen pääomavirtojen pääsyä maahamme on myös rajoitettava.


Seuraavaksi kommentoin viisumipakkoa joidenkin maiden kohdalla:


- Afganistanista ei tänne pääse ilman viisumia. Syy on tietenkin se, että Afganistan on islamilainen valtio. Afganistanilaisten halutaan myös jäävän kotimaahansa nauttimaan USA:n pommeista ja CIA:n vesikidutuksista.


- Algeria, Libya ja muut Maghreb-maista tulevat tarvitsevat viisumin tullessaan tänne. Kyseinen epäkelpo aines on islamilaisesta taustasta tullutta ja siksi epäihmisiin verrattavaa saastaa, jotka pitää täi- ja pommitarkastaa jne. Sama pätee Afrikkaan miltei kokonaisuudessaan. Tässä joku voisi myös todeta: "Just because I'm black!" tai murjaista: "You just hate me, 'cause I'm black!"


- Itselleni tuli yllätyksenä, että esimerkiksi Venezuelasta tulevat eivät tarvitse viisumia, kuten eivät monet muutkaan Latinalaisen Amerikan maista tulevat. Muun muassa Kolumbia, Bolivia ja Kuuba sen sijaan tarvitsevat. Itse sain asiasta tietää täältä:

http://paula.suntuubi.com/?cat=9


Suomalaiset viranomaiset länsimaiden kuuliaisina oppipoikina elävät menneessä, eivätkä ole havahtuneet siihen tosiasiaan, että Kolumbia on nykyään muutakin, kuin FARC, sisällissota ja huumeet. Ihmettelen myös sitä, miksi meksikolaisilta ei kysytä viisumia, kun kolumbialaisilta ja bolivialaisilta kysytään. Meksiko painii tietääkseni vielä suurempien ongelmien kanssa, kuin Kolumbia. Lisäksi, venezuelalaisen suusta kuultua: "Venezuela on paljon vaarallisempi maa, kuin Kolumbia". Suomen viranomaisten mielestä menneessä on hyvä elää. Vaikuttaa myös siltä, että huumaavien aineiden viljely (esim. yksityiskäyttöön) on suurempi rikos, kuin huumaavien aineiden välitys, kuten huomaamme puhuessamme esimerkiksi Boliviasta. Kuubaa vastaan asetettua viisumipakkoa en sen enempää kommentoi. Onhan se selvää, ettemme me nyt halua epäihmisiä kamalasta kom... (Harry Potteria mukaillen) tiedät-kai- minkälaisesta valtiosta. Venezuela ei ilmeisesti vielä ole oikeaoppisella tiellä, jos Suomen viranomaisten ja Suomen hallituksen näkökulmasta katsotaan.


- Kuten jo totesin, Yhdysvalloille (miltei oikeaoppista kapitalismia toteuttavana ja kaikkialle tunkevana valtiona) ja Iso-Britannialle (Yhdysvaltain pikkuveljelle) ja muille vastaaville asettaisin viisumipakon. Pidetään Suomi Suomena, ei tehdä Suomesta pikku-Jenkkilää, kuten monet muut ovat maistaan tekemässä.Jos viisumipakko "epäkelvolle kolmannen maailman saastalle", niin viisumipakko myös "epäkelvolle ensimmäisen maailman saastalle" (joka mielestäni ahneilla kapitalismi-aatteillaan on sitä todellista saastaa). Uusvillin kapitalismin opit ovat tekemässä tuhojaan ympäri maailmaa, kun kaikkialla maailmassa halutaan "tehostaa" maksullista koulutusta nostamalla lukukausimaksuja. Uusimpana esimerkkinä vastaavasta paholaisen politiikasta on Kolumbia. Nyt on korkea aika rajoittaa uusvillien kapitalistien pääsyä maahamme, ennen kuin Suomelle käy kuten muille maille. Suomi toimikoon esimerkkinä muille uusvillistä kapitalismista kärsineille maille. Vaadin täten hallitusta ja viranomaisia holtittoman kapitalismipolitiikan järkeistämisen lisäksi järkeistämään myös viisumipolitiikkaa. Holtiton kapitalismipolitiikka on nykymaailmassa todellinen paha ja uhka maailmanrauhalle, pahempi ja merkittävämpi uhka, kuin esimerkiksi islam.

.
PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista"
omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää
vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa
ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

Ei kommentteja: