fondos para myspace, plantillas, layouts

perjantai 16. maaliskuuta 2012

82. Hallitus vaihtoon

Tässä on nyt hämmentyneenä saanut seurata hallituksen tekemää politiikkaa. Isänmaallisuuden ja tavallisen kansanosan kannalta nykyisen hallituksen voidaan sanoa kuuluvan Suomen historian surkeimpaan kastiin. Köyhälistön kurjistaminen on ollut arkipäivää jo siitä lähtien, kun holtitonta kapitalismipolitiikkaa ryhdyttiin harjoittamaan. Nyt pääministeri Katainen on saanut täysin vapaat kädet. SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät eivät sano mitään nykymenoa vastaan. RKP (Kokoomuksen ruotsinkielinen osasto) siunaa kaikki Kokoomuksen päätökset, kunhan kielipolitiikka pysyy mukana ohjelmassa (Dragsvik tuoreimpana esimerkkinä).Kuntauudistukset todistivat sen, että hallitusta ei voisi vähempää kiinnostaa pienempien kuntien ja syrjäisten seutujen asukkaat. Puolustusmenojen leikkaukset todistavat sen, että hallitus haluaa ajaa Suomen Natoon, kun taas RKP haluaa varjella ruotsin kieltä kaikilla rintamilla suomenkielisten kustannuksella. Odotettavissa myös on, että suomalaisia firmoja ja suomalaista osaamista myydään kasvavassa määrin ulkomaille ja pian Suomeen ei jää mitään. Yritysjohtajat saavat mellastaa vapaasti uusliberalismin hengessä eivätkä he ole kiinnostuneita mistään muusta, kuin bonuksistaan ja verottomasta työstä. Jos tulee liikaa "sosialistisia veroja", lähdetään epäisänmaallisesti halpatuotantomaihin ylläpitämään modernia orjuutta muiden riistoyritysten kanssa, kun taas Suomi itse joutuu kehitysmaan asemaan ja suomalaiset joutuvat kansainvälisten suuryritysten orjiksi.


Orjuus kansainvälisten pankkien alaisuudessa on ovella myös odottamassa, kun "Kreikkaan" syydetään loputtomasti rahaa. Suomesta tulee tätä menoa uusi Kreikka, joka putoaa IMF:n ja muiden kansainvälisten pankkien lautaselle. Mitäs Suomi voisi myydä velkojille? No ainakin Ahvenanmaan ja Lapin (saatais sinne lisää trumpmaisia ökyturisteja) sekä joitakin rannikkoalueita voisi myydä pois. Mennään nyt sitten loppuun asti, kun ollaan aloitettu. Herra Kataiselle tämä sopisikin hyvin. Katainen, kun tuntuu olevan enemmän eurooppalainen, kuin impivaaralainen suomalainen.


"Kreikkaa" pelastellessa ja muissa EU-touhuissa on unohtunut kotimaan asiat siinä määrin, että korruptio on saanut kasvaa vapaasti. Mehiläisen verokikkailut ja Finnairin sotkut ovat varmasti vain jäävuoren huippu. Jos vähän aletaan syventämään tutkimuksia, uskon että lisää salaisuuksia tulee ilmi. Lisää korruptiota ja pienen piiri hyvä veli -verkosto tulee kaikelle kansalle ilmi kaikessa rumuudessaan. Kun puhutaan leikkauksista ja veronkorotuksista, eivät ne koske kyseistä pientä eliittiä mitenkään. Kyseinen pieni piiri koostuu ovelista pirulaisista, jotka eivät ikinä joudu vastuuseen teoistaan. Jos jollakin alalla tai jossakin yrityksessä (yms.) paljastuu koiruuksia, todelliset syylliset pääsevät/päästetään vapaaksi ja syyt vieritetään niiden niskoille, joilla ei välttämättä edes ole ollut kovin suurta vastuuta koiruuksissa.


Surullista on se, että nykyinen meno tulee vain kiihtymään Kataisen ja kumppaneiden ollessa vallassa. Katainen ja kumppanit takaavat, ettei pienen piirin salaisuuksia vuodeta julkisuuteen. Jäykkä virkamieseliitti, pelkurimainen poliittinen eliitti ja epäisänmaallinen yrityseliitti pysyy hiljaa. Vastaavanlainen eliitti ei toki ole vain suomalainen ilmiö, vaan globaali ilmiö. Ympäri maailmaa eliitillä on paljon salaisuuksia, joista se ei puhu eikä pukahda. Suomessa tämä puhumattomuus kuitenkin korostuu. Suomalaiset eivät ole puheliasta kansaa. Tuntuu siltä, että suomalaiset ovat näihin päiviin saakka hyväksyneet eliitin puhumattomuuden kansanluonteeseen kuuluvana osana. Pienen piirin hämärätouhuista saatetaan murahdella, mutta lopulta huomio kiinnittyy omiin arkisiin asioihin ja eliitti saa jatkaa hämärätouhujaan. Uppiniskaisimmat epäilijät taltutetaan snellmanilaiseen tyyliin toteamalla, että"kyllä eliitti tietää, mikä on kansalle parasta. Nämä ovat vaikeita ja monimutkaisia asioita, joista ei tavallinen pulliainen ymmärrä mitään."


Viime aikoina on ollut aistittavissa jonkinlaista muutosta. Olisiko niin, että kohta yhteiskunnasta väistyy se virkamiesmäisen jäykkä konsensus-pakko snellmanilaisella retoriikalla marinoituna? Eräät poliitikot ovat ryhdistäytyneet ja vaatineet Kreikka-sopimuksen suomentamista. Vielä tarvitaan kuitenkin paljon avoimuutta ja keskustelukulttuurin lisäämistä. Odotettavissa ei ole todellista muutosta niin kauan, kuin nykyinen kokoonpano saa jatkaa hallituksessa ja kaikenlainen kritiikki monopolisoituu perussuomalaisille.


Nyt tarvitaan uudet vaalit. Kansan on vaatimalla vaadittava nykyistä hallitusta alistumaan uusiin vaaleihin, jossa valitaan demokraattisempi ja kansanläheisempi hallitus. Tuleva hallitus tulee edustamaan kansaa, ei yritysmaailmaa, pankkeja ja EU:ta. Emme tule enää näkemään Brysselin Quislingeja. On aika näyttää, ettei Suomea vallata sotilaallisin, eikä taloudellisin keinoin. Liian kauan kansallisessa tajunnassa on kummitellut Snellmanin haamu. Kenties myös tsaarin aikakausi ja Kekkosen murto-osadiktatuuri on vielä tuoreessa muistissa. Ei haluta hajottaa eduskuntaa, eikä häiritä hallituksen työskentelyä kesken kaiken. Jos minulta kysytään, niin uudet vaalit on järjestettävä, jos halutaan demokraattisempi ja kansanläheisempi hallitus, joka toteuttaa kansan tahtoa. Nykyinen hallitus ei sitä toteuta.


Jotta puhe kansan tahdosta ja kritiikki nykyistä meininkiä kohtaan ei monopolisoituisi vain Perussuomalaisille, on muodostettava uskottava vasemmistolainen vastavoima. Vanha SDP joutaa hautaan ja Vasemmistoliiton johto on vaihdettava (Jungnerilaisittain: enemmän anttironkaisia, vähemmän paavoarhinmäkeläisiä). Nyt on järjestettävä se uusi Forssan kokous, jossa määritellään vasemmiston periaatteet uudelleen. Vasemmistoa tarvitaan nyt kipeämmin, kuin koskaan. Sitä tosiasiaa ei muuta se, että jotkut Saarikosket väittävät vasemmiston alennustilan johtuvan siitä, että kaikki tavoitteet on saavutettu:http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/feb/02/finland-left-legacy-social-democrats


Vasemmiston on hylättävä kaikenlainen euromyönteisyys, kumartelu länsimaisuudelle ja kapitalismille. Konformismisuuden aika on ohi. Nyt on tiukan päämääräisen toiminnan aika. Ensin kansalaisten voimin on nykyinen hallitus saatava väistymään ja tämän jälkeen on järjestettävä uudet vaalit. Nyt on vasemmistolla suuri tilaisuus aloittaa ryhdistäytyminen ja juurilleen paluu.


Alas yritysmaailman edustajat, alas RKP:n ylivalta, alas kaikki kansanvallan kurjistajat!


PS: Poliittiset päättäjämme ovat antautuneet EU:n ja talousmaailman sätkynukeiksi. EU:n ja talousmaailman sätkynuket edustavat vain EU:ta, talousmaailmaa ja itseään, eivät tavallista kansaa. Alas EU:n ja talousmaailman sätkynuket!

Ei kommentteja: